• Pilane och Gerlesborg revisited

    Posted on juli 10, 2019 by in Konst och kultur
    _DSC6303

    Laura Fords skulptur, en av flera av ledsna flickor

    Förra sommaren lade flera vänner ut bilder från Skulptur i Pilane på sociala medier. Vi besökte platsen och hänfördes av både natur och skulptur. Och blandningen! Hur konst placeras är avgörande för upplevelsen och i Pilane blir detta extra påtagligt. 

    Denna sommar återvänder vi och det är minst lika hänförande. Vi ser konst av Laura Ford, Kristalova, Helaine Blumenfeld, Johan Kreten, Tony Cragg med flera. Och så ser vi Anna, förstås, gjord av Jaume Plensa, som till besökares glädje blivit inköpt av muséet och kommer därmed fortsätta vara ett landmärke utmed kusten. Har ni möjlighet att besöka platsen så gör det. Det är magiskt, förtrollande. 

    _DSC6294

    _DSC6300

    Resan går vidare till Gerlesborg och Gerlesborgsskolan där jag för femte gången går på kurs. Bara över helgen denna gång. Ämnet är denna gång Färg – abstrakt och det är en helgkurs med nitton deltagare. Det är en trevlig grupp och vi målar på efter rätt abstrakta direktiv – tiden, linjer, centrum. Fint men kort. Produktionen syns nedan. Du kan också se bilderna i Målat med storlek angiven. Alla är gjorda i akryl. 

    _DSC6407

    _DSC6408

    _DSC6406

    _DSC6410

    _DSC6409

    Det är oerhört svårt att måla helt icke-föreställande, tycker jag. Det handlar om att målningen ska bli intressant och väcka känslor. Den ska mer än dekorera. Att nå dit är en utmaning.

    Men utmaningar är grejen! 

    Relaterade bilder: