• Tobbes tips till Filuren

    Posted on oktober 20, 2024 by in Konst och kultur

    SPÖKET LABAN!

    Jahaja har gett mig mycket. Det är kul att skriva, jag kan visa upp mina målningar och på kuppen har jag fått några kontakter som hör av sig ibland. Torbjörn, Tobbe, som jag faktiskt bara träffat IRL en enda gång i Umeå, är en av dem. Vi har haft lite kontakt genom åren. Nu senast fick jag ett tips från honom. ”Gå på Palladium i Malmö om du har möjlighet och hör på Musica Vitae och Nordic.” Hade aldrig hört talas om någon av de här grupperna, Musica Vitae är en kammarmusikgrupp och Nordic en folkmusikgrupp, båda från Växjö. Men jag litade på Tobbe, det fanns säkert ett gott skäl att han tipsade. 

    Lyckades boka två biljetter på rad 3 till konserten i torsdags fastän det var nästan utsålt. Och, yes, en sådan konsert! Det var en härlig kombination av de mer behärskade kammarmusikerna och de mer lattjolajbans folkmusikerna. Korsbefruktning när den är som bäst! Tillsammans gav de oss två timmar musik, dessutom med trevligt mellansnack och en väldigt entusiastisk publik. Ja, du Tobbe, tack för det tipset. 

    Hösten drar in med sina vackra färger. Jag målar den som den känns.

    Sedan målar jag helt fritt, som bilden överst. Kanske helt utan att tänka på att det ska vara föreställande. Ändå blir det spöket Laban. 

    Sedan har jag målat självporträtt. 

     

     

    Att måla av sig själv är lite jobbigt mentalt, tycker jag. Det ska vara likt både av mig och av andra. Det ska inte vara förskönande men ärligt. Vi har alla olika ansikten. Här känner jag igen mig själv väldigt väl. Fokuserad.

     

     

     

     

     

     

     

    Här har jag målat mig som filur. Det är ett ansikte som känns som det jag har när jag talar med mitt yngsta barnbarn. Hon är en filur. Då får jag också vara en!

    Nu blir det nog inga självporträtt på ett tag. Det är svårt men så lärorikt. Vill du se fina självporträtt så titta på Lotte Lasersteins! Se!

     

    Relaterade bilder: