• Dalby suburbia

  Posted on februari 14, 2007 by in Allmänt filosofiskt, I terrängen

  Ännu en gråmulen onsdag tyvärr. Men det känns ändå lika spännande att ge sig ut på upptäcksfärd i Dalby (tycker ni jag är galen? Förmodligen inte. För då hade ni väl inte läst alls i mitt forum). Jag utforskar nu området kring gamla Siporexfabriken, utmed Gamla Veberödsvägen, Dalbys suburbia. Här finns många rätt sjaskiga hus, de ser tomma ut, men när jag går förbi ett ser jag att det glimmar till inifrån. En stor väggteveskärm lyser till genom fönstret.

  Jag träffar ofta inte någon alls på min promenader. En enstaka hundägare, en katt eller häst kan jag få hälsa på ibland. Men trots detta ser jag att jag att jag inte är ensam. För det finns gott om upptrampade stigar. Tecken på att någon annan gått som jag, kanske tänkt som jag? Upptäckt som jag.

  Toppen

  Som ni ser i högersidan av mitt forum så är jag nu med i det som kallas Bloggtoppen. Detta är en samlingsportal för bloggar som sorteras under olika ämnen (JAHAJA. Forum under ”Kultur”). Jag har valt att lägga in mitt forum i Bloggtoppen av två skäl. Det främsta är att jag hoppas att få några fler läsare, som sedan, via forumet, kommer att gå in och titta på mina bilder. Att Bloggtoppen ger mig besöksstatistik för mitt forum är också kul.

  Att gå in i bloggvärlden är en delvis intressant och lärorik upplevelse. Det finns så sanslöst många bloggar i vårt land att man undrar om folk har några liv alls? Eller jobb? För många är oerhört flitiga i sina bloggar. Kvalitén är mycket skiftande. Toppen brukar ju med normalt språkbruk betyda den högsta punkten men i Blogtoppen finns det tusentals deltagare, Men det är klart, allting är relativt: När jag anmälde JAHAJA låg jag till en början på plats 4974. Nu är jag redan på plats 2000-något och med den takten kommer jag kanske snart att nå toppen av toppen. Nej, knappast, där uppe är det trångt, där blåser det hårt och man måste nog knuffa sig fram (om Lasse läser detta kommer han säkerligen att gnälla över mina mixed metaphors – med rätta). Och det är inget för mig. Gillar inte blåst och knuff.

  I morgon åker jag till Paris. Ska inte bo på Hilton utan på hotell Otis, ett familjeställe. Det ska bli kul. Återkommer.

  Relaterade bilder: