En annan sorts hattar hittade vi idag i skogen. Det var nog all time high för oss vad gäller svampfynd, åtminstone här i Skåne. Kantarell, Karl Johan, stolt fjällskivling och några andra mindre ädla sorter.
Vi gjorde en pastasås av svampen med vitt vin, grädde och parmesan. I pastan hade vi Mats hemodlade spenat. För att försäkra oss om att vi fick nog med mat, gjorde vi också en sallad med kokta rödbetor (odlade av Mats) och fetaost. Riktigt, riktigt gott. Och tillfredsställande med så mycket hemproducerat och egenplockat.
En fin söndag.
Andra bloggar om: svamp, Skåne, hatt, rödbetssallad
åh, vad gott… kan absolut ingenting mer om svamp än att det är ljuvligt gott!
Den där lilafärgade saken som syns i vänsterkanten, är det också en svamp?
Det ser ut som någon psykedelisk variant, tycker jag. 🙂
Lizette! Visst är svamp underbart! Och så kul att plocka.
Jah: Du, har du andats in för mycket ångor i trappen? Vi slängde denna intressanta svamp,faktiskt. Men snygg var den!
Så smaskigt det låter. Vad använde ni för kryddor till såsen?
Jag är ingen svampplockare men det är en väldigt fin blid!
Persilja hade vi. Hör ihop med kantareller. Och vitlök, rödlök och olivolja som hör ihop med parmesanost. /Kocken
OK, Slomo, då har du fått det från källan. Och ASD: Jag kan rekommendera svampplockning. Förutom att det är gott med svamp så är det ett sånt skönt sätt att fokusera. Man går runt i skogen och spejar efter något och all energi går till det samtidigt som man är ute i friska luften. Härligt!
Ute i friska luften är jag ofta, dock inte spanandes efter svamp. Finns på Hötorget 🙂