• En fri värld

  Posted on september 5, 2008 by in Konst och kultur, Resor

  Jag har varit och sett Ken Loachs film It’s a  Free World. Läs min recension, eller DN. Eller kanske Sydsvenskan. Nähänä? Det räcker med JAHAJA? OK då.

  Några nya bilder finns utlagda i MÅLAT och några i FOTAT. Löftet att ni skulle slippa se mig i hatt har brutits i och med att så många hörde av sig och ville se hela mitt hatthuvud … nä, nu ljög jag igen. En. Jaja.

  En fri helg ligger i varje fall framför mig. Måla, blogga, promenera, PLOCKA SVAMP!!!!! Eller plocka pasta från golvet. Här ser du Jah, den är svart, inget annat!

   

  Mikado? Plockepinn?  

  Andra bloggar om: It’s a Free World, svamp, måla, fotografera

  Relaterade bilder:

8 Responses so far.

 1. slowmotion skriver:

  Jag kan hålla med att den var aningen ojämn. Samtidigt är det nog det här opelerade, lite ofärdiga som gör Loachs film så avväpnande. För övrigt gillade jag Angie skarpt, att hon blir sin egen chef och hamnar, eller försätter sig i moraliska dilemman.

  Tyckte om dina målningar med pappa. Vuxna kan verkligen ha många skepnader.

 2. Lizette skriver:

  vilka fina bilder – trappan med den ensamma tjejen berör… vad är folks ”pluttar”? Ska du ställa ut dina målningar snart igen?

 3. Evan skriver:

  Slomo: Visst, du har rätt. Vi kunde säkert tala länge och väl om detta. Hon har en styrka Angie, men som jag skriver, det finns något så sorgligt över hennes cirklande runt, runt, hon kommer inte ut. Samtidigt så är denna styrka hennes tillgång och den gestaltas så oerhört väl av vad hon nu heter.
  Det gläder mig verkligen att du gillade mina pappabilder. Att det väldigt privata kan ses och förstås av andra, det är underbart.

  Lizette: När jag ska ha nästa utställning? Jag vet inte, har inte tagit tag i det riktigt, det har varit mycket. Det enda jag vet är att jag köar till Dalby bibliotek igen men där är det några års väntetid. Men jag är glad att du vill komma!

  Bilden med flickan, är det fotot från Senatstorget i Helsingfors? En ensam flicka på en grå (fredagsfärgen!!) stentrappa? Och var skriver jag om ”pluttar”?

 4. Lizette skriver:

  under bilden av trappräcket (vid Nationalmuesum?) står det: ”Trappan upp. Det har blivit en grej all over, att folk sätter upp sina pluttar så de bildar en fin mosaik. Man ser det ofta!”

 5. Evan skriver:

  Jahaja (håller du också på och städar och springer till datorn för att slippa?). Plutt för mig är något litet. Tror jag. Och många museer använder något pluttiskt för sina besökare. Man ser ofta att folk sätter sina pluttar när de går ut, på en stolpe eller något. Finast utanför Akvarellmuseet i Skärhamn, på en stor penselstaty!

 6. Jah Hollis skriver:

  Men den är inte svart som synden, eller som kaffet jag strax ska brygga. Lycka till med svampjakten.

 7. Evan skriver:

  Jag har nu fått bekräftat att du läser mina bloggposter med omsorg. Nej, du har rätt. Inte som synden!

 8. Lizette skriver:

  nej, jag städar av princip inte, men jagar ungar och behöver sätta mig ner och vila emellanåt:)