• Favoritnummer upphör

  Posted on maj 8, 2011 by in Konst och kultur

  "Vill du ha något som ditt favoritnummer?", frågade mig Telias försäljare när jag tecknade mitt mobilabonnemang en gång. Jovisst, det fick bli till mamma. Den som jag ringde oftast, de sista åren varje dag.

  Så upphör favoritnumret att gälla. Mammas nummer har upphört. En enda gång, sedan mamma idag för en månad sedan gick bort, har någon ringt till mig, den som numret vidarekopplats till. En som inte kände till mammas frånfälle.

  Abonnemanget upphör. Möjligheten kvarstår, att ringa till ett "vanligt" abonnemang gratis. Jag letar i skallen efter någon som jag ringer ofta. Det är inte många. Jag ringer till mobiler. Jag mailar. Sällan använder jag denna nu snart obsoleta kommunikationsform, telefoni via det fasta nätet. Och inte många ringer heller oss. Jo, försäljare, trots Nix.

  Trots nix. Det namnet kunde nog funka för någon tjänst eller vara. Gäller bara att komma på vilken. Sidospår.

  Tja. Jag får väl tänka ut någon stackare som jag kan ringa upp i tid och otid för att använda mitt gratis favoritnummer.  

  Ett nummer kommer här som ni kan lyssna på

  Eilen Jewell, en ny musikalisk vän. Härligt, härligt!

  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=Gp1r-qqfSBs&w=425&h=349]
   

   

  Andra bloggar om: Eilen Jewell, Nix, favoritnummer

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Jah Hollis skriver:

  Jag har kvar ett fast telefonabonnemang, eftersom jag inte har någon egen mobil utan en som är jobbets. Men jag vill minnas att Nix funkade bra, så jag förnyade det nyligen, fast jag knappast någonsin har den fasta telefonen inkopplad numera. Eilen Jewell låter bra. Det finns många (amerikanska främst) tjejer inom den genren som är väl värda att upptäcka.
  Här är en annan (som bland annat Bob Dylan (70 år om en vecka) talade varmt om på sin Theme Time Radio Hour:
  http://www.youtube.com/watch?v=kifh6UOOZyo&feature=related

 2. Evan skriver:

  Väldigt fin! Ja, det är roligt med de här amerikanska tjejerna som tar sig an traditionella musikgenrer. Vi har ju Emmylou framför allt som säkert fungerar som en förebild.