• Agaat och Hammershøi

  Posted on februari 26, 2012 by in Konst och kultur

  En sådan höjdarhelg för kulturknutten i mig! Igår var jag på Statens museum for kunst i Köpenhamn och såg den hyllade utställningen Hammershøi og Europa. Utställningen är mycket pedagogiskt upplagd och vi får både njuta av flera av  Hammershøis mest kända verk och också se dem i ett större sammanhang tillsammans med samtida konstnärer, bland annat Whistler, Hammershøis svåger Ilsted och flera andra. Själva muséet är i sig värt ett besök, och kaféet bjuder på god, om än dyr mat.

  Och så har jag läst färdigt den fantastiska romanen ”Agaat” av Marlene van Niekerk. Läs om den här. Boken kommer ut på svenska i veckan och jag ser fram emot att ta del av andras reaktioner. För egen del kan jag tänka mig att den blir årets största läsupplevelse, trots att året än är ungt.

  Andra bloggar om: , ,

  På väg till tåget i ett Köpenhamn där mörkret lägger sig. Här Christiansborgs park

  Relaterade bilder:

6 Responses so far.

 1. Jah Holis skriver:

  Sant att min blogg mest innehåller mest foton nu, och knappt det.
  Så var det inte tänkt och jag tror väl än på en återgång till mer blandat innehåll.
  Men mitt splittrade liv, med jobb i Kristianstad och hemmet i Malmö, dämpar kreativiteten mer än jag var rädd att det skulle göra. Dessutom drabbades jag av en grym förkylningsinfluensa en hel vecka nu i februari. Jag som aldrig brukar vara sjuk.
  Jag tror det har med jobbet att göra. Faktiskt.
  Jag håller på att planera hur jag ska ta mig ur ekorrhjulet utan att det innebär att jag måste börja samla burkar för att överleva.

 2. Jah Hollis skriver:

  Jah Holis? Hur blev det så fel?:-/

 3. Jah Hollis skriver:

  PS. Statens museum for kunst är ett höjdarställe.
  Där har jag njutit av såväl Dylan som Turner och en massa annat.

 4. jahaja skriver:

  Holi shit, du missade ett ”l”! Ojoj. Jag har som du förstår kanske, varit ute ur ekorrhjulet ett tag. Det var både nödvändigt och dessutom välgörande. Inte minst gav det en djupgående förståelse av hur jag skulle vilja leva. Idag börjar jag på 40% igen och kommer efterhand jobba mer men har planerat för 60% nästa år. Jag är tacksam att jag/vi har råd med detta, det är förstås lättare när man är två och delar bostad.
  Jag skulle också vilja gå på konsert på SMK! Tipsa om det blir något där som du hör talas om!

 5. Mikael skriver:

  Blev än mer intresserad av att läsa av att läsa Agaat efter en fin recension (i gårdagens Dn, hittar den inte på nätet).

 6. jahaja skriver:

  Jag hörde av min kompis Maria, som är marknadsansvarig på Weylers förlag, att DN skrivit så fint. Synd att de inte lagt ut recensionen. Hade gärna läst den.