• Mäns sexualitet

    Posted on augusti 26, 2006 by in Allmänt filosofiskt

    Varför beskrivs ofta mäns sexualitet som något nästan okontrollerbart och djuriskt, även om männen är i medelålder eller därutöver? Så kan det väl inte vara? Att Zadie Smith beskriver sin ”hjälte” i romanen On Beauty på detta sätt är på sätt och vis något man kan överse med eftersom hon själv är en ung kvinna. Å andra sidan kan man undra över varför en ung kvinna väljer att visa upp en sådan bild av manlig sexualitet. Jag tycker att det är rätt konstigt. Mäns sexualitet är väl inte så himla annorlunda än kvinnors. Eller?

    Relaterade bilder:

No Responses so far.

  1. Sarisen skriver:

    Som ung kvinna 🙂 vill jag bestämt hävda att det inte är så konstigt att män skildras på det här sättet av unga kvinnor. Jag tror inte jag är ensam om att ha blivit tafsad på, sexuellt hånad och kallad hora av män – även medelålders!