• Recept

    Posted on mars 24, 2007 by in Recept

    Här kan du skriva in riktigt fina recept, alltså sådana du skulle använda till dina bästa vänner: Jag börjar med Saras gazpacho som vi fick en varm sommarkväll: 6-8 port

    1 rödlök
    3 tomater
    1/2 gurka
    1/2 grön paprika, urkärnad
    1/2 röd paprika urkärn
    1 vitlöksklyfta pressad (minst)
    8 3/4 dl tomatjuice ( vi hade ICAs passerade tomater)
    1/2 tsk socker
    salt o pep
    1/2 dl olivolja
    1/2 dl vitvinsvinäger

    Finhacka grönsakerna, blanda allt i stor skål med kryddor och allt flytande. Ställ i kylen. Klart!!

    Och här kommer ett annat:

    Sallad med rödbetor och fetaost (Karin C:s goda!)
    4 personer
    6-8 färska rödbetor
    ½ färsk gul lök
    3-4 msk kapris (gärna stor så kallad salladskapris)
    1 msk torkad dill, fast ännu bättre med färsk i större mängd
    100 g fetaost
    ca 1 dl olivolja
    3-4 msk vitvinsvinäger
    salt, vitpeppar, 1-2 tsk torkad oregano

    Koka rödbetorna mjuka, skölj under kallt vatten och dra av skalen. Skär rödbetorna i klyftor. Skala löken och skär i tunna, tunna klyftor. Blanda rödbetor, lök och kapris i en salladsskål. Strö över dill.
    Vispa ihop ingredienserna till dressingen, häll över salladen och vänd försiktigt ihop den. Smula över fetaost och servera.

    I kommentaren finns ett recept till.

    Relaterade bilder:

One Response so far.

  1. Sarisen skriver:

    Jag vet att ni vill laga japanskt, det vill alla. För japaner blir ju gamla och visa och dessutom blir det så utomjordiskt gott. Vi har en kokbok från Wagamama, en kedja som lagar japanskt och som funnits i storstäder runt om i världen i drygt tio år. Först nu har de kommit till Skandinavien, till en av tivolis bakgator i Köpenhamn. Hurra!! Jag har redan varit där två gånger. Åk dit!!
    Här kommer en rätt som Adam uppfunnit med hjälp av Wagamama och börjat laga nästan varje vecka.

    Adams Udon Special

    2 port

    2 portionspaket Udon (japanska riktigt tjocka nudlar som går att köpa i de asiatiska affärerna runt möllevångstorget i malmö, bara fråga efter udon!)
    två nävar hackad salladslök eller purjolök
    rå lax i småbitar (lagom mängd för 2)
    två nävar torkad shitake-svamp, blötlägg en stund innan
    en liten strimlad morot om man vill
    ett ägg
    en halv färsk röd chili, hackad
    2-3 msk japansk soja (obs! det måste vara japansk soja!)
    2 msk risvinäger
    några stänk sesamolja
    riven/hackad färsk ingefära
    sesamfrön till servering

    Rör ihop alla ingredienser utom ägget i en skål. Rör sist ned ägget. Sätt på en panna på högsta värme med ganska mycket matolja. Stek under omrörning. Servera direkt med lite hackad salladslök och sesamfrön, spisas med pinnar. Tada!