• Att blogga eller inte

  Posted on maj 12, 2007 by in Allmänt filosofiskt, I terrängen

  Bloggar diskuteras mycket just nu. Vissa får sluta blogga för att de får så obehagliga kommentarer, ja, en del får så hatiska kommentarer att de känner sig direkt hotade. Man diskuterar för- och nackdelar med anonymitetet som de flesta (tror jag, i varje fall) bloggar erbjuder.

  Det gör också min. Erbjuder anonymitet. Trots det så är det verkligen inte kommentartätt i JAHAJA. Maria klämde ur sig en kommentar igår under virtuellt pistolhot från min sida (hon bor i Jönköping) men annars är det veckor sedan jag fick en kommentar (Ingrid? Var det du senast?).

  Mitt självkritiska jag säger mig att det förmodligen beror på att min blogg inte väcker tillräckligt starkt intresse för samtal och repliker. Om detta vill jag bara säga att ”HALLÅ, jag har också köpt en dyr handväska, 500 spänn, eller 5 000 menar jag.”. Nehej. Ni tror mig inte.

  Då får jag istället berätta att om man kör till Bonderup där Mats har sin odlingslott sedan många år hos paret Lundin, så kan man gå till Dungen (ja, Svampen ni vet) därifrån. Det tar bara 20 minuter. Och det är så fantastiskt vackert på vägen, man ser mot Romeleåsen och vänder man blicken bakåt ser man Malmö i fjärran.

  Nu tänker ni ”hur förbaskat lokal och i sin egen lilla värld får hon vara, egentligen, hon får väl skriva om något av mer allmänt intresse.” Och till det säger jag ”det kan jag inte, för jag har inget att säga mer än detta och förresten är Dungen väldigt fin”.

  Plötsligt förstår jag varför jag får så få kommentarer: Jag kommer själv med kommentarerna, hela tiden. Jag måste alltså lämna öppningar för läsaren. Typ: Var är ni en lördagseftermiddag när jag går runt i Dungen och spankulerar?

  Nu jävlar. Nu kommer det att dugga tätt med kommentarer i JAHAJA.

  Relaterade bilder:

11 Responses so far.

 1. Adam skriver:

  spelar frisbee i pildammsparken.

 2. Evan skriver:

  Just den sortens kommentar som jag vill ha, som kan ge mig en större bild av mänsklighetens göranden – tänk, en promenerar i Bonderup, en annan spelar frisbee i P-parken. Whaddayouknow!

 3. Magnus E skriver:

  ”Spelar” man frisbee? Ja, det gör man kanske. Själv har jag alltid kastat frisbee, fast spelat ultimate. 🙂 Annars har jag blivit inspirerad av min äldsta dotter och inhandla ett par inlines. Jag kan säga att jag, som knappt kan har stått på ett par vanliga skridskor, nästan direkt fick användning för skydden jag köpte in… 🙂

 4. Evan skriver:

  Spela inte svenskalärare nu Magnus E … (jo, gör det, det är fint!). Inlines fick min man av någon till sin 50-årsdag. Det såg rätt coolt ut men oj vad svårt det var. De har mest legat på hyllan. I Paris såg vi förresten, ni som var med minns, en hel svärm inlinesare kvällen vi kom, jag tror det måste ha handlat om tusentals. De strömmade fram på en aveny där i Montparnasse, varför vet jag inte. Men det var en häftig syn.

 5. Ingrid E skriver:

  ”Inlinesare” – I like! Skulle kunna tänka mig köpa ett par bara för att få kalla mig inlinesare. Det låter så vackert och metropolitiskt! Tänk Eva, du behövde bara lyfta blicken mot världen utanför Dalby och Paris (du väljer dina metropoler omsorgsfullt!) så fick du kommentarer en masse!!

 6. Evan skriver:

  Nästa metropol ska bli Venedig, några dagar i juni. Vad sägs? Sedan Kroatien, närmare bestämt Istrien. You like?

 7. Börje skriver:

  Venedig i juni låter varmt och trångt, hellre november. Dimman, atmosfären och den översvämmade Markusplatsen är magnifik då. Men Venedig är nog alltid fint.

  Kroatien? Intressant!

 8. Evan skriver:

  Börje! Jag är tacksam för specifika tips om Venedig! Vi ska bara dit två-tre dagar (jag har aldrig varit där och är väldigt nyfiken. Har du förresten sett Mamma-utställningen? Ska till Stockholm i morgon och vill gärna se både den och den i Vinterviken som du har skrivit om.

 9. Börje skriver:

  Några dagar i Venedig? Då blir det Markuskyrkan och Dogepalatset samt att ströva omkring. Det bästa med stan är att man slipper trafiken – inte en enda bil! Desto mer folk. Kanske en båttur för att se stan från sjösidan. Fast gondolerna kan man gärna hoppa över, dyrt och lite fånigt tycker jag. Det räcker med Vaporetton, den lokala kollektivtrafiken.

  Såg faktiskt Mamma Andersson idag, kanske skriver en rad på bloggen senare om jag kommer på nåt. Men visst är den sevärd!

 10. Adam skriver:

  Kära lärare: jag säger spela frisbee. Det har jag alltid gjort. Frisbee är ett härligt ord. Låter uppenbart roligt. Ultimate däremot? Då tänker man på våld och obehag. Sånt vill inte mammor höra att man ägnar sig åt.

 11. Evan skriver:

  Du vet att det var Magnus som ”rättade” va? Icke-svensklärare är värst! Och vadå Ultimate? Är det ett annat spel? Fattar noll. Och han menade att man kastar frisbee, inte spelar det.