• Triangeldrama

  Posted on juli 7, 2007 by in Konst och kultur

  Läs dagens artikel i Sydsvenskan, skriven av Triangelfilms grundare och före detta vd, Mattias Nohrborg som med ett patos så som bara de hängivna kan uttrycka, beskriver sitationen för kvalitetsfilm i Malmö i synnerhet och även allmänhet.

  För oss som föredrar att se film på bio är det kanske inget nytt men det är ändå bra att bli påmind om att kultur är något man måste tro på vikten av för att den ska överleva och frodas. Det handlar om att våga ta risker, att våga satsa. De styrande måste ha en medveten plan, som Mattias N avslutningsvis skriver. Opportunism som drivkraft avslöjas på sikt.

  Vi såg igår en film där en av oss log när vi kom ut, den andre sa ” en sådan sjuk jäkel”. Två rätt normala reaktioner på en kontroversiell regissörs verk. ”Death Proof” av Tarantino. Läs mer i ”Sett och läst”.

  Kan förresten rekommendera en bra restaurang i Malmö på Västergatan: Gazpacho. Mycket gott, mycket prisvärt.

  Ser fram emot synpunkter på ”Death Proof”.

  Andra bloggar om: , , ,

  Relaterade bilder: