• Dalby konstkatalog, Pleijel och Lessing

  Posted on januari 11, 2008 by in Konst och kultur

  Dalby konstnärer har fått sin egen digitala konstkatalog – se här! Vi som är med presenteras där inom våra genrer och det känns kul att vara med i en katalog som visar på den kreativa bredd som finns inom Dalbys omgivningar.

  Jag har läst Pleijel och jag har läst Lessing. Agneta Pleijels roman Kungens komediant som är andra delen i en släktkrönika baserad på verkliga personer ur svenskt 1700-talsliv, är intressant och välskriven men har mycket mindre tyngd än första boken i trilogin, Drottningens chirurg som jag läste med mycket stor behållning – den ger inte minst en mycket suggestiv bild av en dåtida naturvetares sätt att försöka bredda sin kunskap inom de ramar som finns. Huvudpersonen är också mycket mer komplex och därmed mer intressant.

  Berättelsen om Lars Hjortsberg, den kände skådespelaren under Gustav III:s tid som Kungens komediant handlar om, ger aldrig mig den känslan av att faktiskt förstå hur det var då, på den tiden. Men Pleijel har ett fint språk. Denna gång känns det dock lite mer ansträngt.

  Och så har jag läst Doris Lessings The Good Terrorist. Är du intresserad av min recension så finns den här.

  Vill du se en åsna, se den här: Den stod i klippmassorna runt Petra. Vadå, jag dyster?  

   

   Andra bloggar om: Dalby konstkatalog, Doris Lessing, Agneta Pleijel, konst, litteratur

  Relaterade bilder:

3 Responses so far.

 1. Adam skriver:

  Kul att se dig i Dalbys konstkatalog, och kul grej att det finns! Visar ju sig att du bland Dalbys akvarellister befinner dig i celebert sällskap, både av ”min” kära Gertrud från Björnbäret (för visst är det hon?, nu kommer jag ihåg igen hur duktig hon var på att teckna!) och av en av världens främsta handkirurger, Göran Lundborg. Ännu ett tecken på Dalbys nyvakna livskraft minsann.

 2. Evan skriver:

  Ja, att Göran L är en duktig kirurg vet jag om. En känd neurokirurg i Lund som jag träffade en gång, höll igång smidigheten i händerna med hjälp av pianospel. Kanske kan akvarellpenseln tjäna samma syfte?

  Och den kära Gertrud, är det hon? Hallå out there, är det du Gertrud som är med i Dalby konstkatalog? Kul om det är ”vår” fina Gertrud!

 3. Jah Hollis skriver:

  Varför tycker man åsnor ser lite kul ut?
  Dom ser kanske lite luggslitna men smålyckliga ut på något vis. Sympatiska.
  På Irland finns det en hel del åsnor som brukar stå och glo på något gräsfält ute på landsbygden. Dom piggar upp landskapet på något vis.