• Name-dropping?

  Posted on januari 17, 2008 by in Allmänt filosofiskt, Konst och kultur

  Att Petra betyder klippa behöver jag kanske inte berätta. Bättre då att visa Petras klippor:

  Petras klippformationer - som glassmaker! 

  Om man googlar på ordet Petra så dyker både staden och diverse kvinnliga personer vid namn Petra upp. Om man skulle vilja få många att intressera sig för just ens egen blogg, bör man lägga in ord i ens bloggtext som intresserar inte så många. Alltså:  skriver jag om SEX, så lär jag kanske få många läsare men också många som slåss om dessa läsarnas intresse. Skriver jag däremot om en mer perifer företeelse, som jag gjorde nyligen om Dalby konstkatalog, så kommer de få, men intresserade, säkert att läsa just min blogg.

  Name-dropping är alltså viktigt. Om du nu vill skriva ordet så. Skriver du nämligen namedropping, som ett ord, då får du mest svenska träffar (här visar det sig, trots det alla svensklärare som jag själv hävdar, att särskrivningen inte är en så stark kraft trots allt, i modern svenska). Så jag gör lite name-dropping, eller för att vara lite nyordsskapande, jag gör lite namntapp: SEX, sju, Eva Nygren, Dalby konstkatalog, lingonpizza (ja men, visst fanns det i Värmland, Maria?), fikonlöv, Moses i vassen, hans lillebror …

  Till sist. Jag fått nog av facebook. Har lämnat denna konstiga gemenskap. Vad ger facebook mig? Inget. Jaja, jag vet att jag inte ingår i målgruppen. Men sådant brukar inte bekymra mig. Jag tror inte på facebook. Period.

  Andra bloggar om: Petra, namedropping, facebook

  Relaterade bilder:

One Response so far.

 1. Adam skriver:

  inte jag heller, sa dumle.