• Vänner i bloggosfären

  Posted on april 2, 2008 by in Konst och kultur

  Det sägs så mycket om bloggar, mycket av det är kritiskt. Jag kan delvis förstå varför eftersom några få bloggare med dåligt omdöme och mycket stora egon, får mycket uppmärksamhet. Inte nödvändigtvis positiv sådan, men det bryr de nog sig mindre om – de får på så sätt fler läsare.

  För mig har bloggandet på JAHAJA varit en källa till stor glädje. Inte minst för att det efterhand har blivit så mycket mer samtal än jag först vågade hoppas på. Ja, jag vill till och med påstå att jag har fått några vänner genom mitt forum. Två vill jah nämna. Just det, Jah Hollis som bloggar kring dagsaktuella ämnen som engagerar honom eller annat som faller honom in, inte sällan musik. Han gör det rappt, roligt och spontant. Han gör det väl! Vi delar flera antipatier, har jag noterat, en är den mot det överdrivna, emellanåt LÖJLIGA inlånet av engelska ord, som när man på en sorts stughotell nära mig på skyltar berättar att man kan hyra "Cabins". Pretto? Pretto.

  Vi delar även sympatier; jag kan nämna Dylan, Neil Young och whisky som några.

  Men det tar väl ändå priset när Jah Hollis gör sig omaket att på min utställnings sista dag, ta sig dit för att titta, trots att det faktiskt knappast är riktigt på vägen. Med sådana bloggvänner behöver man nästan inte andra vänner …

  Och så har vi Johan Selander i Stockholm med bloggen Öga och Öra som jag för ett samtal med kring lyrik och konst, vars haikudikter jag läser med stor behållning liksom hans initierade bloggposter om modern europeisk (mest) historia. Han har inspirerat mig att läsa Werner Aspenström som jag bara läst någon enstaka dikt av tidigare och det ser ut att bli en givande bekantskap.

  Så kom inte och säg att bloggande nödvändigtvis är ytligt och egotrippat. Det finns en ömsesidighet i bloggandet när det är som bäst som är väldigt fin att uppleva.  

  Och vad gäller att uppleva: Nu är det dags att leva upp! Jag vet att inte alla gråter av glädje så här års. För många är våren en svår årstid. Inte för mig. Jag kan gråta av lycka:

   

  Andra bloggar om: Våren, bloggar, lyrik

  Relaterade bilder:

5 Responses so far.

 1. Jah Hollis skriver:

  Det var enbart ett nöje att åka och se din utställning.
  En omväg på några mil till jobbet och ett trevligt avbrott mot de vanliga åka till jobbet-rutinerna.
  Dessutom var det, sorgligt nog, ganska länge sedan jag var och tittade ordentligt på en konstutställning.

 2. Lizette skriver:

  Dina bloggtips är fenomenala – Hannas och Jah Hollis bloggar berör och inspirerar verkligen. Tack Eva!

 3. Börje skriver:

  Det finns ju inte så många bloggare i vår generation som skriver om ämnen som intresserar mig (och dig). Öga och Öra är en av dem som jag försöker följa. Otroligt spännande nutidshistoria, Haikudikter mm, alltid välskriven.

  Mitt eget bloggande står still just nu, inspiration och tid tryter fast det inte saknas konst- och kulturupplevelser att skriva om.

 4. Evan skriver:

  Kul att höra ifrån dig, Börje! Även du har blivit en vän i bloggosfären!

  Jag vet vad du menar – jag drabbas också ibland av torka i bloggandet. Jag noterar dock att du ändå har många besökare på din blogg! Ibland undrar man lite över besökarsiffrorna. Många gånger tror jag att folk hamnar ”hos en” mer av en händelse. Jag ser dock fram emot ett verkligt besök på din blogg när du tar upp skrivandet igen!

 5. matte&plastmatte skriver:

  håller med om att bloggande gör en glad, det är givande på flera sätt. Men det här med engelskan..sorry! 🙂 .. språket är i ständig förvandling.. det är nog bara att finna sig. Tänk om det funnits språkpoliser på vikingatiden? hur hade vi pratat i dag då..? värre är det, tycker jag om betydelsen av ordet blir fel.. som särskrivningar stilla havslax och liknande.