• Till fots

  Posted on maj 7, 2008 by in I terrängen, Konst och kultur

  Till fots tar jag mig fram så mycket jag kan just nu. Till fots tittar jag, förundras över miraklet i naturen som överväldigar mig mer och mer för varje år.

   

  Det är paradoxalt. Det som återkommer i övrigt i andra delar av livet gör mig inte mer och mer överväldigad, nej, snarare tvärtom. Men just naturens återkommande cykel, lyfter mig, gör att livet känns mer betydelsefullt. Gör det till en fest som jag verkligen är glad att jag är bjuden på.  

  Till fots tar jag mig fram ibland med stavar, oftast med kameran. Till största del har mina promenadtimmar varit ensamma och detta är njutbart. Det är näring och läkning för själ och hjärta.

  Men ofta har jag sällskap. Genom åren har många promenader tagits med man och barn, och ofta med vänner. Katarina är en. Vi tog fina rundor med våra stavar under en period efter att våra barn vuxit upp i samma område och utbytte tankar och delade lunk. Katarina formulerar fint en tanke kring naturen när vi nu på en promenad stöter på backsippor liksom utslängda i en backe: "Det finns i naturen en sådan fantastisk vacker oregelbundenhet i hur allt formas och placeras". Det är sant. Jag tror att det är ett skäl till att vi njuter så av naturen. Här är det inte tillrättalagt och ordnat av oss människan. Annat styr.

  En annan vän, Birgitta, har jag tagit många promenader med de senaste 30 åren. Vi gick nyligen utmed spåret till Torna Hällestad. Helt plötsligt brister Birgitta ut: " Det luktar här som när jag var liten!". Och det som satt igång denna känsla är en rad balsampopplar som vi just passerat.

  Inget kan som en doft sätta igång våra minnen, kanske speciellt de tidiga. En som i sin senaste bloggpost intresserar sig för hur vi minns är bloggaren bakom Igorstiger’s Weblog. Detta är en relativt nystartad blogg som har "Kulturkritik" som enda varudeklaration. Jag har med stort intresse läst de relativt få, men välskrivna och intresseväckande bloggposterna. Fint är också att läsa ur skrivbordsromanen som hittills har lagts ut i två avsnitt. Jag ser fram emot nästa.

  Vem som ligger bakom Igorstiger’s Weblog? En annan tiger.

  Andra bloggar om: Dalby, promenader, naturen, minnen, balsampopplar

  Relaterade bilder: