• Alnarpsparken om våren

  Posted on maj 14, 2008 by in I terrängen

  Ett av de finaste utflyktsmålen så här års, om man bor i Malmös omgivningar, är Alnarpsparken. Från att tidigare ha varit skog, anlades här en park med början 1859. Man började med agronomkurser och sedan dess har Alnarp varit säte för utbildningar med liknande anknytning. På SLU i Alnarp bedrivs forskning och det finns fakulteter för landskapsplanering, trädgårds- och jordbruksvetenskap.

  Parken är fantastisk just nu. Öppna ytor mellan de stora vackra ekarna och massor av andra vackra träd att beskåda. Titta i FOTAT, eller åk dit själv. Man kan ta tåget till Åkarp, man kan åka med Naturbussen (i sig värd en bloggpost, så gå in och kolla länken – detta är Sverige at one of its best) eller varför inte cykla ifrån Lund eller Malmö.  

  Man anstränger sig att med skyltar visa upp och lära ut fast jag ofta tycker att skylt saknas på just det trädet jag undrar över. Här var dock skyltningen tydlig:

   

  Om man sedan känner för det, kan man ta en tur till havet. Bjärred ligger nära eller Lomma. I Bjärred kan du gå ut på Långa bryggan, 570 m lång, ända ut till snygga kallbadhuset, ett populärt ställe för vinterbadare. Lomma är mycket charmigt i sina äldre delar och väl värt ett besök. Inte minst har jag hört att fiskboden där är något extra. Stranden där och även i Bjärred, är trist, men vad göra, när man bor i denna del av Skåne?

   

  Andra bloggar om: Alnarp, utflyktsmål, Bjärred, Lomma

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Liz1e skriver:

  välkommen på en fika efter Långa Bryggan:)

 2. Liz1e skriver:

  välkommen på en fika efter Långa Bryggan:)