• Lugn ger lugn

  Posted on juli 26, 2008 by in Konst och kultur

  Allvarligt talat med Kristina Lugn – att lyssna på de programmen är det bästa tips jag kan ge för den som vill lyssna på allvarliga frågor som får allvarliga svar, kryddade med den humor, empati, den formuleringskonst och den medmänsklighet som är Kristina Lugns signum.

  Programmen som gick i juni, går att lyssna på via datorn (klicka och du kommer direkt till den sida där du kan lyssna). Lugn talar om åldrande, om ångest, om ensamhet, kontaktlösthet, om närhet och avstånd. Hon är både personlig och medkännande och balanserar allt så väl så jag kan tänka mig att dessa program kommer att räknas till Sveriges Radios klassiker. Läs några av lyssnarreaktionerna så kommer du att förstå vad jag menar. Eller Expressen med Cecilia Hagen. Hon är inte pjåkig hon heller. Men min nya idol är Kristina Lugn.

  Tack, Sarisen, för tipset! Alldeles, alldeles rätt. 

   
  Antskog, Finland, en kväll i juli

  Andra bloggar om: Kristina Lugn, Allvarligt talat, Sveriges Radio, P1

  Relaterade bilder:

8 Responses so far.

 1. Lizette skriver:

  det tipset ska jag ta och följa upp en kväll när huset är tyst… gillar Kristina Lugn.

 2. Lizette skriver:

  det tipset ska jag ta och följa upp en kväll när huset är tyst… gillar Kristina Lugn.

 3. Evan skriver:

  Ja, gör det Lizette! Där är både några röster, inte minst den äldre kvinnan i första programmet, eller den unge Björn med ångest, vars sätt att vända sig till Kristina är så oerhört rörande i sig. Och sedan de svar de får – som sagt, detta är program som kan bli klassiska. Kristina ger mer än svar, hon ger av sin egen inre värld på ett sätt som verkligen hjälper och inspirerar.

 4. Evan skriver:

  Ja, gör det Lizette! Där är både några röster, inte minst den äldre kvinnan i första programmet, eller den unge Björn med ångest, vars sätt att vända sig till Kristina är så oerhört rörande i sig. Och sedan de svar de får – som sagt, detta är program som kan bli klassiska. Kristina ger mer än svar, hon ger av sin egen inre värld på ett sätt som verkligen hjälper och inspirerar.

 5. Adam skriver:

  JA! Lyssna på detta, ni som inte gjort det ännu. Medan jag lyssnade slog mig tanken på hur märkligt det är, att hon inte kommit in i Akademien förrän nyligen. En själslig gigant i vårt lilla land.

 6. Adam skriver:

  JA! Lyssna på detta, ni som inte gjort det ännu. Medan jag lyssnade slog mig tanken på hur märkligt det är, att hon inte kommit in i Akademien förrän nyligen. En själslig gigant i vårt lilla land.

 7. Evan skriver:

  Visst är det starkt? Det är så trösterikt i sin blandning av personligt, humoristiskt, självironiskt och medmänskligt. Man kan bara älska henne och ta emot.

 8. Evan skriver:

  Visst är det starkt? Det är så trösterikt i sin blandning av personligt, humoristiskt, självironiskt och medmänskligt. Man kan bara älska henne och ta emot.