• Cary G och svart pasta

  Posted on augusti 21, 2008 by in Konst och kultur, Övrigt

  I DN kan man läsa om ny teknik som gör det möjligt att få se döda skådisar i nyinspelade filmer. Jag fattar inte riktigt vitsen med det. Man kan väl mycket hellre kolla på de gamla filmerna? Men när jag ser vilka stjärnor som nämns som kandidater, och ser att Cary Grant är en av dem så funderar jag lite mer på saken … och fortfarande känner jag likadant – jag vill hellre se denne charmige, SNYGGE, rolige, karismatiske man i någon av de filmer han var med i sin livstid. Ta till exempel Hitchcocks Notorious som han har huvudrollen i tillsammans med Ingrid Bergman, en annan av de stora som man tänker på i DN-artikeln. Filmen är en riktig rysare, en klassiker för dem som gillar sådana. Ingrid B är dessutom släkt med min make vilket höjer hennes värde ytterligare.

  Marilyn Monroe är den som får flest röster när läsarna får välja vilka skådisar de helst vill se (mitt val blir förstås Cary). Jag har en alldeles speciell känsla för henne sedan jag läste Joyce Carol Oates bok Blonde, en roman som jag mycket, mycket varmt rekommenderar. Denna extremt produktiva författare har skrivit många mindre bra romaner. Att ha skrivit Blonde kompenserar dock för mycket.

   

  Och så vill jag slå ett slag för svart pasta! Finns i en butik nära dig, förmodligen. Vi äter den gärna med musslor (men det blir snyggare bild med morötter). Smaskens! 

  Några nya bloggbekanta: Alla smutsiga detaljer och Slow motion. Kolla in dem och se vad ni tycker, bloggosfären är minsann lika brokig som mänskligheten. Somt gillar man skarpt. Annat inte.

  Andra bloggar om: bloggar, pasta, Marilyn, Cary Grant, Ingrid Bergman

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Jah Hollis skriver:

  Jag tycker den ser mer grå än svart ut.
  Även om JCO har skrivit många mindre bra romaner, så är ofta hennes mindre bra romaner bra mycket bättre än mycket annat som det offras papper och trycksvärta på.

 2. Evan skriver:

  Så rätt du har, men den var svart (nästan) innan vi kokte den. Sitter du inte och kollar på pingis? Det gjorde Mats. Fast det gick inte så bra för Jörgen, trots tappert försök.

  Visst, hon har flyt i skrivandet JCO. Men hon massproducerar, kan jag känna ibland och då blir det mindre bra. En annan av hennes böcker som jag rekommenderar är Den tatuerade flickan. Ha en bra lördag!

  Vad är det för fnulgrej du har lagt ut på bloggen, förresten?