• Blixten

  Posted on augusti 23, 2008 by in Övrigt

  Blixten har slagit ned i mitt liv. Usain Bolt – du är min nye idol! När jag såg dig springa, först 100 meter, sedan 200 meter, och sedan i stafetten, då kände jag att du, du har fått mig att få ett för mig sällsynt intresse för idrott.

  Det är en sådan kick att se dina långa ben dra ut sig både snabbt och lugnt (hur fasen GÖR du?). Det är en kick att se din coola attityd, dina gester och benskakningar, ditt snack (se nedan) som vittnar om detta lugn men också dinhängivelse.

  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=RmY8myFwzmU&hl=en&fs=1]

   

  Men visst, det finns andra idrottare som jag fäst mig vid. Johan Wissman är en (se här till exempel). Kajsa Berqkvist en annan (JAHAJAs "förstasida" bygger på ett foto av Kajsa), och jag tycker både att Stefan Holm och Carolina Klüft är spännande att iaktta.

  Inte minst tycker jag att det är kul att kolla på kroppar (se Johan Wissmantexten igen! Om ni visste hur många som googlar på Johan Wissman+kropp och hamnar i JAHAJA!), hur de är pragmatiskt tränade för den specifika sporten. Sedan älskar jag att kolla på alla dessa miner och gimmicks som de håller på med – Stefan H som drar i tröjan, vaggar på stegen innan han skjuter fart, Carolina fokuserar kropp och ansikte och vi minns Kajsa som liksom örfilade sig själv innan hon gack iväg. Ja, de är personligheter. Man känner respekt.

  Andra bloggar om: Usain Bolt, Carolina Klüft, OS, kroppar, Johan Wissman

  Relaterade bilder:

8 Responses so far.

 1. Lizette skriver:

  aha! det är därför jag hört ”Jamaica” så många gånger i hemmet de senaste dagarna. Det är alltså inte semesterplaner maken håller på med…synd. Hade gärna åkt dit, lika gärna som jag ser att OS tar slut. Gillar bara fotboll.

 2. Lizette skriver:

  aha! det är därför jag hört ”Jamaica” så många gånger i hemmet de senaste dagarna. Det är alltså inte semesterplaner maken håller på med…synd. Hade gärna åkt dit, lika gärna som jag ser att OS tar slut. Gillar bara fotboll.

 3. Evan skriver:

  Va? Läser jag rätt? Jag trodde du var en OS-stenkoll-are!?! Jag tror alltid att alla andra vet det jag inte vet … Ännu en barnslig föreställning … När ska jag bli stuur …?

 4. Evan skriver:

  Va? Läser jag rätt? Jag trodde du var en OS-stenkoll-are!?! Jag tror alltid att alla andra vet det jag inte vet … Ännu en barnslig föreställning … När ska jag bli stuur …?

 5. Alla Smutsiga skriver:

  Idrott är vackert. Det handlar ju om att ha totalkontroll på så mycket och det är kamp och förberedelser och sekundsnabba avgöranden. Jag älskar idrott av nästan alla sorter. Härligt.

 6. Alla Smutsiga skriver:

  Idrott är vackert. Det handlar ju om att ha totalkontroll på så mycket och det är kamp och förberedelser och sekundsnabba avgöranden. Jag älskar idrott av nästan alla sorter. Härligt.

 7. Evan skriver:

  Ja, ASD,jag kan se det när jag väl blir engagerad. En bra hockeymatch, tennis, löpning som sagt. Det är skönt att se prov på annan sorts intelligens än den bokliga!

 8. Evan skriver:

  Ja, ASD,jag kan se det när jag väl blir engagerad. En bra hockeymatch, tennis, löpning som sagt. Det är skönt att se prov på annan sorts intelligens än den bokliga!