• Nytändning

  Posted on januari 16, 2009 by in Konst och kultur, Resor

  I ett försök att tvinga bort mitt virus ur kroppen tar jag en kort promenad, sent, när solen är på väg ner (tack och lov att min åldrade mamma inte är medveten om detta, hon tror stenhårt på liggaisängenkuren, ingen annan).

  Utanför det vackra gamla huset vid Dalby elhandel står jättekastanjen, ett praktexemplar som är minst lika vackert avlövat. När jag ser på kastanjen, får jag den där känslan igen. Kontakt.

  Jag går vidare hemåt. Promenaden kurerar inte, men ger upphov till tankar:

   

  Som jag har sagt tidigare:
  Träden talar till mig.

  Idag kastade en stor kastanj påståenden mot mig!
  ”Det finns något gömt i mina förgreningar,
  Ett mönster i min stam,
  En skatt i min krona.”

  Jag vandrar vidare,
  Händerna djupt i fickorna,
  Rådbråkad av dessa gåtor.

  I januarisolens sneda strålar
  Står i en trädgård
  En en.
  Tagen gisslan.
  Av juleljusen.

   

   

   Nytändning. Snart är våren här! Det gamla eklövet vilar i spirande grönska.

  Jag vill till sist också tipsa om en ny blogg. På Bloggtoppen där jag kan se hur många besökare min blogg har, tipsar man om andra bloggar som kan intressera mig, baserat, förmodar jag, på det jag skriver om. Ofta finns Bodil Malmstens blogg med och Kulturbloggen. Nu senast tipsades det om 365 saker du kan göra som jag tycker är en riktigt kul blogg med ett ämne varje dag. Roligt skriven och positiv i tonen. Många tänkvärda idéer även om de är framställda på ett humoristiskt sätt.  

  Andra bloggar om: träd, kastanj, Dalby, vår, ek, dikt, 365 saker att göra!, bloggar

  Relaterade bilder: