• Obama, en man som menar allvar

  Posted on januari 20, 2009 by in Övrigt

  Att lyssna till Obamas installationstal idag var en lättnad för den som hade oroat sig för retoriska svulstigheter. Det var ett allvarsamt tal med få utflykter till den blomstrande metaforiken (texten finns här, också klipp).

  We remain a young nation, but in the words of Scripture, the time has come to set aside childish things, så träffande uttryckte han saken. En ung nation som måste sluta leva ansvarslöst, både vad gäller ekonomi och energianvändning. Att se till att dra ut trupperna ur Irak och låta unga människor skapa sig liv i annan verksamhet än krigsindustrins.

  Andra favoritrader: For we know that our patchwork heritage is a strength, not a weakness. We are a nation of Christians and Muslims, Jews and Hindus — and non-believers. Just det. Inte alla är troende, tack för att du nämnde det, Obama. Det amerikanska lapptäcket ÄR en styrka, dessutom. 

  Mer senare, förmodligen. Det blir nog mycket snack om detta tal. Men det var en fantastisk sak att se och höra  uppslutningen idag i Washington, och se alla rörda människor med så stor förhoppning om förändring. Men det är ingen lek. Det är allvar. Det syntes att Barack Hussein Obama ser det så.  

  Andra bloggar om: Barack Obama, installationstal, Washington

  Relaterade bilder:

3 Responses so far.

 1. Liz1e skriver:

  ja, inte var det som talet han höll när han vann valet. Då rycktes man nästan och det kändes nästan som under en avslutande scenen i en hollywodproduktion (typ Scent of a Woman).
  Nej nu var det tyngd och allvar bakom orden. Jag hoppas innerligt att det går bra för honom.

 2. Liz1e skriver:

  ”rycktes man med” ska det ju vara!

 3. Evan skriver:

  Ja, jag hoppas att han lyckas både infria en del av förväntningarna och överleva. Inte minst det sista oroar mig.