• Mitt drömhus

  Posted on oktober 14, 2009 by in Övrigt

  Jag drömmer ofta om hus. Ja, alltså på natten. Jag har inga drömmar om att byta bostad rent konkret. Men i symbolisk eller överförd bemärkelse, som metafor, levererar natten och mitt undermedvetna ofta drömmar om andra hus. Drömhus.

  De värsta husen är de där det är mörkt i vrårna. Jag går runt i hus med små mörka prång jag inte kan se in i. Det är dunkelt och möblerna står nästan ovanpå varandra. Men framför allt är det skumt och rörigt.

  I de goda husen om natten är det ofta fönster åt alla håll. Utanför är det grönt, träd syns och man kan se långt bort. I dessa husen är det ljust och ofta rätt tomt på saker. Det är mycket plats och ofta far en svag bris genom rummen, fönstren är öppna.

  Den första sorten ger mig känslor av instängdhet och rädsla. Också av låsning, att vara fast. Den andra sorten ger mig en känsla av möjlighet, öppenhet och hopp.

  Ibland i en dröm kan jag gå runt i ett hus och titta mig omkring, se scener.  

   

  Det är fantastiskt vilket stoff drömmarna ger en för eftertanke och insikt om hur många lager vårt inre faktiskt har. När jag ser min dröm gestaltad som här ovan så vill jag bygga vidare på den och få en uppföljare nästa natt. Hur går det för kvinnan som springer mot dem i soffan? Lyckas hon rädda flickan som ser så ensam ut? Vem vet, den som drömmer vidare kanske får veta.  

  Andra bloggar om: Drömmar, drömtydning, drömhus, ensam, hus, undermedvetna

  Relaterade bilder:

8 Responses so far.

 1. Adam skriver:

  Är attributen från drömmen? Golfklubban och ciggen menar jag.

 2. Evan skriver:

  Attributen nej, jag drömde ungefär som ovan, en varelse som for genom ett hus. När jag målade idag så blev det som det blev. Se titeln.

 3. Slow skriver:

  Vill hon rädda flickan?
  Mkt fin drömbild. Härligt tempo.

 4. Evan skriver:

  Käre Slow! Tack, din kommentar gjorde mig så glad. Ja, jag vill rädda flickan!!!!

 5. Alla Smutsiga skriver:

  När jag var i tidiga vuxenåldern gick jag i något slags terapi. Då drömde jag mycket, väldigt mycket. En dröm som jag minns väl än i dag var en dröm där jag, min syster och vår mamma befann sig i ett hus, det var på natten och vi låg alla och sov. Plötsligt började det brinna och min mamma blev tvungen att välja mellan mig och min syster eftersom hon inte skulle hinna rädda oss bägge. Hon valde…

 6. Evan skriver:

  Åh, så fint ASD. Väldigt fint att du delar med dig, även om det låter lite pretto. Jag menar det. Du har kanske sett Sophies val? Skulle vilja måla din dröm men den är, just det, din!

 7. julia skriver:

  så fin!!!

 8. Slow skriver:

  Starkt, Allas. Starkt.