• Här och där

  Posted on december 9, 2009 by in I terrängen, Övrigt

  Jag går ut på min onsdagpromenad, den fina vägen mot Torna Hällestad. Det är grusväg och jag går utmed vackra ängar och ser bekanta träd, nästan mina vänner. Några favoriter är en grupp på tre popplar som jag följer över året. Deras fina lutning och värdiga profiler berör mig.

  När jag kommer fram till min promenads höjdpunkt, vidgar sig vyn mot en ås på ena sidan, ett öppet fält på andra. Här går ofta hästar och betar. Ibland tar jag mig ett snack med någon av dem.

  Idag är jag ensam där. Jag stannar till och lyssnar. Jag hör en fågel långt bort, ännu längre bort biltrafik. Sist hör jag min egen tinnitus i vänsterörat, en ständig ovän. Jag går över till synintrycken. Allt det gröna mot det gråbruna. Den vanligaste färgkombinationen i skånsk vinter. Den finns också i Mats halsduk, han går runt med skånsk vinter runt halsen!

  De kala gråa stammarna mot en himmel spräckt i blått.

  Lite ljus faller i ett välsignat ögonblick över mig denna decemberdag.

   

  Skånsk vinter 

  Det är här. Där: Bagdad, en dag som igår. 127 människor mister livet i ett antal olika terroattentat under tisdagen, en siffra som sedan revideras till "bara" 77. Syftet är att sätta käppar i hjulet för demokratiseringsprocessen som bland annat ska genomföras med de allmänna val som är planerade att hållas om tre månader. Käpparna som sätts i det hjulet blir levande människor som slaktas och tvingas leva i ständig rädsla.

  Det är långt från här till där på mer än ett sätt.  

  Andra bloggar om: Torna Hällestad, Bagdad, december, färger

  Relaterade bilder:

6 Responses so far.

 1. Mose skriver:

  Tack för din sympati och stöd för det irakiska folket och för att du ställer dig upp för demokratin ja kan lova dig att alla irakier kräver demokrati och kräver val men vi har tyvärr grannar som saudie arabien jordanien och syrien som exporterar terror och fanatism för att precis som du sa sätta käppar i hjulet för demokratiseringsprocessen du har helt rätt.vi måste stoppa den wahabiska tro som saudie arabienidag finanserar med hjälp av usa för att garantera olje exporten till usa.

 2. Mose skriver:

  Tack för din sympati och stöd för det irakiska folket och för att du ställer dig upp för demokratin ja kan lova dig att alla irakier kräver demokrati och kräver val men vi har tyvärr grannar som saudie arabien jordanien och syrien som exporterar terror och fanatism för att precis som du sa sätta käppar i hjulet för demokratiseringsprocessen du har helt rätt.vi måste stoppa den wahabiska tro som saudie arabienidag finanserar med hjälp av usa för att garantera olje exporten till usa.

 3. Mikael skriver:

  Trevlig promenad. Mats halsduk blir en stig i sig, eller kanske en stam.
  På tal om träd var jag i London för många år sedan och gick på en fotoutställning om träd. Väldigt förvånad blev jag när jag fick syn på ett foto av ”mitt” träd, beläget ett stenkast från det helsingborgska barndomshemmet.

 4. Mikael skriver:

  Trevlig promenad. Mats halsduk blir en stig i sig, eller kanske en stam.
  På tal om träd var jag i London för många år sedan och gick på en fotoutställning om träd. Väldigt förvånad blev jag när jag fick syn på ett foto av ”mitt” träd, beläget ett stenkast från det helsingborgska barndomshemmet.

 5. Evan skriver:

  Ja, det är fantastiskt vad man kan få en relation till ett träd! Var stod ditt träd i Helsingborg? Där finns många fina träd. Min mor bor/bodde där i många år (nu är hon på Kungshult som du kanske känner till)

 6. Evan skriver:

  Ja, det är fantastiskt vad man kan få en relation till ett träd! Var stod ditt träd i Helsingborg? Där finns många fina träd. Min mor bor/bodde där i många år (nu är hon på Kungshult som du kanske känner till)