• Wristcutters: A Love Story

  Posted on augusti 4, 2010 by in Konst och kultur

  Jag ser en riktigt fin och annorlunda independentfilm, Wristcutters: A Love Story från 2006. Den handlar om unge Zia som efter att ha tagit livet av sig hamnar i en eftervärld där han träffar andra som har "offed", begått självmord, och där man lever i en tillvaro som på vissa sätt är som det levande livet, på vissa inte. Han möter bland andra Kneller som spelas av underbare Tom Waits, alltid lika finurlig, kuskar runt med Kostya, vars hela familj försökt begå självmord, och med Mikal som säger sig vara där hon är av misstag – hon har bara ODed, tagit en överdos.

  Det är en rolig, sorglig, märklig historia om man inte letar efter budskap utan bara hänger på den allmänt absurda stämningen. Filmen bygger på en novell av Etgar Keret, vars författarskap håller en skickligt hopsatt stil av allvar och komik och uppochnedvändhet. Så är det också i denna historia. Den kan analyseras mera men jag stannar vid ett glatt njutande. Att musiken är härlig gör ju inte saken sämre.

   

  Var är jag, sa Dante i skogen. Vem är jag? 

  Gå gärna in och titta på sidan Konstwebb, där bland annat jag visar bilder. Det kommer jag också att göra på Västers bibliotek i Lund 13 september till 7 oktober. Då är ni alla välkomna! Återkommer om detta.  

  Relaterade bilder:

4 Responses so far.

 1. Saari skriver:

  Jag ÄLSKAR den där filmen, så otroligt rolig på ett lite vridet sätt!

 2. Evan skriver:

  Hej Saari! Ja, den var riktigt fin. Jag tyckte till en början att den var svår att få grepp om – men sedan släppte jag tag om analysdelen av mig och bara hängde med!

 3. Jah Hollis skriver:

  Och var kan man se denna film?
  Och i vilken stad finns Västers bibliotek?

 4. Evan skriver:

  Man kan se filmen på min dator. Går inte det får man hyra den eller nåt. Nåt står för kanske kolla på Spegeln om den nu finns kvar. Hur gick det med Spegeln, egentligen? Och Väster, du har rätt, slarvigt av mig. Västers bibliotek i staden Lund. Så ska det vara!