• Moses och mail

  Posted on november 23, 2010 by in Övrigt, Resor

  På jakt efter en persons mailadress inser jag fakta: Det finns märkligt nog ingen lista på sådana. Vi har telefonkataloger och på hitta.se och eniro.se kan vi leta upp bostadsadresser och mobiltelefonnummer för dem som är listade där vilket verkar vara många. Men ingenstans finns mailadresserna. Eller har jag fel?

  Idag är ju epost det vanligaste skrivna kommunikationssättet. Vore det inte möjligt att ta sig an en lista med adresser? Att epostadresserna är mindre permanenta än bostadsadresserna kan knappast vara ett hinder – detsamma gäller ju våra mobilnummer i vissa fall.

  Mats och jag ska åka till Egypten över jul och nyår, kryssa på Nilen en vecka och sedan bara vara, rätt syntetiskt, på ett bra hotell en vecka till. Det blir kanske inte så mycket kontakt med den lokala matkulturen – det sägs att sådär en 40% som reser till Egypten kommer hem med resistenta bakterier i tarmen. Så det får bli hotellmat som förhoppningsvis är OK.

  <img src="http://dl.dropbox.com/u/15008063/DSC_0087_2.jpg"
  Japanska turister vid Nilen? Anä, det är Evas och Mats alter egon.

  MEN – så mycket tankar det väcker, förväntningarna som kommer vid tanken på att se Nilens stränder och den gamla kultur vi förhoppningsvis kommer se prov på. Jag associerar också till Moses i vassen! Den lille pojken som … ja, lyssna på Joan Baez, helt enkelt, hon berättar den bibliska historien ur ett perspektiv!

  Andra bloggar om: , , , , , , <a href="http://bloggar.se/om/Nilen"

  Relaterade bilder:

3 Responses so far.

 1. Mikael skriver:

  Förtjusande stand ins.

  Ser fram emot att få se profilbilder (det är väl fotogrejen?) från resan.

 2. Evan skriver:

  Vad menar du med fotogrejen?

 3. Mikael skriver:

  Hieroglyferna är väl normen- än i dag