• Och Lucia hon kom och gick

  Posted on december 14, 2011 by in Uncategorized

  Traditioner, ja. Det är en annan sak som jag har ett kluvet förhållande till (förutom matlagning då som jag skrev om härom dagen). Eller kanske inget förhållande till alls?

  Jag firar jul med familjen i år som vanligt. Det är första gången utan min mor faktiskt. Det känns konstigt. Men julen har inte betytt mycket för mig de senaste åren, inte sedan barnen var små och vi fick se deras tindrande ögon som glänste mer och mer i takt med att vi klarade av de traditionella sysselsättningarna: Lunchen, glöggen, Kalle, klapparna och Alfapet.

  Mamma och jag brukade spela tillsammans som par. Hon var inte så bra på Alfapet, och faktiskt inte jag heller jämfört med mina fruktade motspelare, Mats, Adam och Julia, som rekordsnabbt alla tre har utvecklat ett missbruksförhållande till Wordfeud – ni fattar vad de är för ena, va?

  Om jag inte själv visste vad det var på den här bilden hade jag undrat.

  Vad ska denna julen bära med sig? Lucia kom och gick igår och det var nästan eftermiddag innan jag insåg att jag missat Lussetåg och sång och allt det andra denna dag.

  Traditionerna funkar bara om man har tid och lust för dem. Annars blir de plikt och stress. Länge leve det fria valet. Och då talar jag inte om pensioner.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Relaterade bilder:

7 Responses so far.

 1. Adam skriver:

  Tycker det är en bra bild av min kära moder: grönt jättelego, grönt mobilfodral, teknikflängdhet, blå(?) naglar, orange vägg, Dylan, ljust rum – och spegelvänt. Gissa om denna person är vänsterhänt.

 2. jahaja skriver:

  Hehe, som du brukar säga. Det är allt sant det du säger.

 3. Mats skriver:

  Spegeln gör det spegelvänt, ja, och fördubblar antalet jättelegon.
  Är detta familjeinterna avdelningen?

 4. jahaja skriver:

  Nä, ni är några av mina läsare. Speciellt som jag tvingar er genom att skicka länken. Jag kanske borde göra det i större utsträckning. Fast då får ju folk inte det fria valet!

 5. Anna skriver:

  Fullkomligt älskar din legobit!! Och fantastiskt fint färgval måste jag säga! Jag tänkte passa på att höra om Herr Ångest får lov att låna något du har målat – och självklart vara noga med källorna! =)

 6. jahaja skriver:

  Visst är den fin! Och Herr Ångest är välkommen att låta sig illustreras av någon av mina bilder. Lägger du ut den i din läsblogg? Skicka mig länken så ska jag lägga ut dig i min bloggrullle! Kram på dig, Anna!

 7. Jah Hollis skriver:

  Under december har vi varje dag i Bladet en adventskalender där en person får svara på frågor om sin syn på julen: vad som är viktigast på julbordet, vem de firar med, vad de tycker är den viktigaste jultraditionen och lite annat julrelaterat, jag tror det är åtta stående frågor.
  Väldigt många svarar, till min uppriktiga förvåning, att Kalle Anka på tv är den viktigaste jultraditionen.
  Det du har på bilden ser ut som en gigantisk Legobit.
  Nu har jag också ändrat adressen på min blogg så att den som eventuell skulle vilja det kan hitta din nya bloggadress den vägen.