• Dalby centrum II

  Posted on januari 17, 2012 by in Övrigt

  Jag har tidigare skrivit om Dalby centrum. Det är faktiskt snart fyra år sedan jag först tog upp ämnet i Jahaja. Dalby centrum är så fult, charmlöst och illa passande den by som nu håller på att komma in i en ny andning, ja, vilken i ordningen kan jag inte säga med tanke på hur gammalt Dalby är. Men något är på gång.

  Säkerligen har detta mycket att göra med inflyttningen i Påskagänget. Vi ser många unga familjer som är ute och går, inte sällan ser jag pappor köra, ibland jogga med barnvagnar. Ja, förmodligen finns det ett barn i barnvagnen också.

  Så det har kommit en ny generation till byn vars befolkning ökar. Vi, Mats och jag, bor kvar som någon sorts reliker från en svunnen tid, ockuperar ett helt hus bara vi två medelålders, i väntan på att flytta till hemmet. Jojo, det dröjer nog ett tag.

  Också vi har varit där, se själva: Här vårt hus i tidig barndom, både husets och barnens:

  Marie (granne), Adam och Julia utanför vårat. Året är 1985.

  Men nu kom jag off topic här. Alltså: Dalby centrum är fult, och hyrorna där är förfärliga. Jag var inne i Dalby spel och pappershandel (av Mats kallad Dalby spel och dobbel) och ägarinnan berättade att man betalar 43 000 kronor i hyra I MÅNADEN för lokalen. Jag trodde hon skämtade när hon sa det. I Dalby!! Hon hade hört att det är en hyra så hög som de som tas ut på Nova Lund. Och säga vad man vill om det stället men det är bra mycket mer centralt än Dalby. Förutom för Dalbybor förstås.

  Så, med en dåres envishet hävdar jag igen. RIV!! RIV och gör plats för annat. Jag förstår, jag är inte helt bombad, att ägarna kanske inte gillar min idé men med tanke på hur höga hyrorna är så kanske lokalerna snart är tomma. Flera butiker i Dalby centrum stänger just nu.

  Det är så mycket bra på gång nu i Dalby. Läs om Strädelängan, Fokus Dalby, konsert i Dalby kyrka. Läs Jahaja …. Tänk om vi kunde få ett centrum värdigt alla dessa Dalbybor och Dalbyinitiativ!

  Andra bloggar om: , , , ,

  Relaterade bilder:

One Response so far.

 1. Mikael skriver:

  Vilken häftig bild.

  Men alla de aktiviteterna händer något radikalt snart. Dalby rules.