• Många nyanser av grönt och blått

  Posted on juni 3, 2012 by in I terrängen

  Vi är väl många som har dom nu så populära rundvandringsböckerna som  hjälper en att hitta till dom vackraste promenaderna (oj, jag märker att jag får anstränga mig för att konsekvent skriva ”dom”. Det kommer inte helt naturligt för denna svensklärare!).

  Det senaste tillskottet för vår del är en bok om vandringar utmed Skånes kust. Boken (”Rundvandringar Skånes kust” av Karin Hoffman) användes för första gången idag när vi gick en mils tur från Borstahusen till Ålabodarna och tillbaka igen. Sanslöst vackert.

  Mats vid ålabod som fått appendix gjort av husvagn.

  När man lämnat Borstahusen kommer man snart till Hilleshögs dalars naturreservat, går längst stranden och uppe på kullar med en magnifik utsikt över Öresund och Ven. Naturen påminner starkt om Bornholms. Många nyanser av grönt kan vi urskilja, ja, massor. Himlens blå och vattnets, går rakt in i ögat.

  Visst hade Prins Eugen gillat denna vy?

  Först kommer vid den fantastiska lilla byn Sundvik. Vid Ålabodarna köper vi en kopp kaffe och en glass. Solen skiner och i lä är det sommar. Vi går förbi vackra trädgårdar, gamla och nya hus.

  Nallen har fastnat! Hjälp!

  Instruktionen i boken gör att vi till sist på vägen tillbaka får se den fina gården Hildesborg. Därifrån går vi ner till havet igen och det känns som att vi har rört oss i någon sorts superdel av Skåne. Det är kulligt, havet dundrar tidvis i blåsten, det är blått uppåt, blågrått utåt och grönt, grönt.

  En bok, en tur att rekommendera!

  Andra bloggar om: , , , ,

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. benved skriver:

  Det är sånt jag ska göra när jag flyttar tillbaka, promenera alltså antagligen dit näsan pekar. En bok kan vara bra att ha som tipsare

 2. jahaja skriver:

  En pekbok?