• Det viktiga engagemanget

  Posted on juli 31, 2012 by in Allmänt filosofiskt

  Dalby stenbrott. En riktig sommarpärla för oss badsugna Dalbybor, och ja, för folk från alla möjliga ställen. Men det smutsas ner något så in i helskotta. Och ändå är det ofta rent och snyggt om man kommer dit tidigt. Varför? Jo, för Sven Wigårde har varit där. Denne 77-åring har som uppgift sedan 50 år att hålla rent runt Dalby stenbrott. Det är ett uppdrag som han tar på allvar och han möter alla med vänlighet. Varför? Han tycker det är känns viktigt och meningsfullt.

  Dalby stenbrott. En av de skönaste platserna för ett bad.

  Magnoliagården i Staffanstorp. Mats mammas sista bostad. Här fick hon god omvårdnad, möten och omhändertagande av engagerad personal. Varför? För att personalen tycker att jobbet är viktigt, att de gamla och mycket dementa är viktiga trots deras ofta snabba färd bort från verkligheten. Att personalen där också engagerat sig i de boendes anhöriga som de gjort med Mats och hans syster är ytterligare ett bevis på detta engagemang.

  Så det goda och det engagerade finns. Här och var. Inte alls så lite.

  En ros är en ros, också på Magnoliagården. Till er är denna!

  Andra bloggar om: , , ,

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Jah Hollis skriver:

  De goda och engagerade får väl sällan samma uppmärksamhet som sin motsats. I väntan på ny dator och med förhoppning om en fin fortsättning på sommaren.

 2. jahaja skriver:

  Ja, vardagshjältarnas historier behövs. Ha det fint!