• Snillekillen Karlsson

  Posted on november 21, 2012 by in Konst och kultur

  Oj, vad jag gillar Jonas Karlssons noveller. Av någon märklig anledning har jag inte förrän nu läst hans andra novellsamling, ”Den perfekte vännen”. Dom (jag DOM; Karlsson använder konsekvent ”dom”, minsann) är elegant och skenbart enkelt skrivna. Dom har innehåll med många nivåer – även här finns en skenbar enkelhet som man med glädje kryper inunder, till djupare lager. Ja, dom är mycket, mycket imponerande. Läs här vad jag tänker. Svd, DN, Expressen.

  Dessutom har jag varit på Lousiana. Muséet har under de senaste åren gjort oss aningen besvikna ibland, med utställningar med rätt tunt underlag och sökta teman. Men nu, nu är dom på igen. Just nu visas en högintressant utställning med självporträtt. Maria Lassnigs självporträtt gjort vid 86-års ålder gjorde starkt intryck på mig, för att inte tala om De Chiricos. Men i stort är hela utställningen mycket sevärd och väl värd resan över sundet. GP.

  Novembermörkret fylls med gott innehåll …

  Andra bloggar om: , , , ,

  Relaterade bilder: