• Ett lejon som heter Modig/Att våga ställa ut

  Posted on december 11, 2013 by in Konst och kultur

  Idag, min fasteonsdag, började jag dagen med att gå ner till vårdcentralen för att ta prover. Det gäller sköldkörtel, det gäller kolesterol. Fantastiskt egentligen, att man via blodet kan få veta så mycket om en människas hälsotillstånd.

  Sköterskan som tar provet har jobbat där sedan vi flyttade till Dalby 1984. Hon har knallgröna strumpor idag. ”Det är så kul att ha något annan färg på sig än bara det vita i arbetsrocken” säger hon. Hon känner sig lite modig, det märks.

  Det sitter ett lejon på hyllan vid hennes arbetsvrå. Ett leksaks-gose-lejon. Hon berättar att Lions (!!) i Dalby skänker sådana till vårdcentralens provtagning. Om barnen blir riktigt ledsna får de ett. ”En liten kille var här en dag, och han bara grät och grät. När han fick ett lejon av oss så sa han att det ska heta Modig”. Hon ser glad ut när hon berättar det. Det kan inte vara kul att sticka barn som blir livrädda, fint att kunna ge tröst!

  jpg.jpgModig, ja. Att våga ställa ut handlar visst också om det. Nu är det snart dags för syrran Henrietta som bor i Israel och mig att visa upp det vi gör. Hon gör keramik, denna gång är det figurer, mycket speciella. Speciellt fina.

  Och jag visar mina målningar. Rätt många ansikten denna gång. Och en del annat. Som vanligt mycket akvarell, men också lite collage och annan teknik.

  Klockan 13.30 kommer Familjebandet och spelar! Det är familjen Brandqvist, pappa och tre söner, alla musikaliska, mer eller mindre kända. En av dem är min granne och han har fått resten av the boys in the band att hänga med på en spelning.

  Det tackar vi för – det känns väldigt, väldigt kul, det hela.

  Och litta nervöst.

  Andra bloggar om: , , , ,

   

   

   

  Relaterade bilder:

5 Responses so far.

 1. Henrietta Shapira skriver:

  Det säger jag också – lite nervöst men väldigt roligt! Alla jag känner och inte känner – välkomna!

 2. Ingrid Enulf skriver:

  Hoppas verkligen att jag hinner dit en stund! Tycker det ska bli så spännande att se din systers verk. Dina vet jag ju att jag gillar 🙂

 3. Eva Nygren skriver:

  Det vore jättekul, Ingrid! Så kan jag också ge dig en julekram!

 4. Sverker Olsson skriver:

  Har aldrig hört talas om era konstproduktioner, men fik mail om konserten av Martin Brandqvist.
  Tyckte väldigt mycket om de bilder som visas och Dalby bibliotek visste jag inte att det fanns,fast det kunde jag kanske räknat ut.
  Skall bli roligt att titta in och och kanske bli berörd.

  Är de andra konstverken lika bra, så behöver du inte vara nervös. Brandqvist är bara en bonus.

  Sverker