• Att tycka till

  Posted on april 8, 2014 by in Allmänt filosofiskt

  Igår morse ringde Teresa Lindstedt, redaktör på Sydsvenskan för sidan Åsikter. Hon ville ha in min text om skolan som jag skickat i helgen och publicera den redan idag. Hon hade lite synpunkter på någon formulering så vi mailade fram och tillbaka och när texten var godkänd av oss båda sa hon att kanske hon fick skjuta fram publiceringen. Detta på grund av att SD skulle besöka brandstationen i Malmö och hon ville publicera brandpersonalens öppna brev.

  dante

  Det är viktigt att skapa reda i debatten

  Den texten lades ut digitalt igår och jag såg hur snabbt den delades på Facebook. Det är en väldigt kraftfull text som andas starkt engagemang och en vrede över situationen i Malmö.

  Det har varit protester mot att SD besöker olika inrättningar, sjukhus, vårdhem, nu brandkåren. Rent principiellt tycker jag att SD ska ha samma rätt som andra riksdagspartier att besöka olika offentliga institutioner som skolor, sjukhus. Men jag är samtidigt väldigt, väldigt glad att det finns folk som har civilkurage och vågar tycka till, och uttrycka sin åsikt. I brandpersonalens fall dock utan att ange namn. Det är viktigt att visa att vi är många som inte gillar SD:s politik.

  Jag tror att mitt eget inlägg i dagens tidning är mindre kontroversiellt. Det känns bra att få delta i en offentlig debatt och känna att en gör lite skillnad. Jag är inte ute efter strid vilket väl är ett skäl till att de flesta läsare håller med mig på Sydsvenskans hemsida. Däremot skulle jag vilja att debatten fick en annan vinkling. Vi får se.

  Ja, och som ni nog har sett så blev min text trots allt publicerad idag!

  Andra bloggar om: , , , ,

  Relaterade bilder: