• Tofsfällan, en rar fågel på Kin Long

  Posted on april 5, 2015 by in Övrigt
  IMG_6948

  På vägen hem ser vi ut över himlen. Den bästa delen av året ligger framför oss

  Vi skulle fira Mats och äta på restaurang. För tredje gången föll hans val på Kin Long i Malmö, en kinarestaurang med mer äkta kinamat än de flesta.

  Vårt bokade bord fanns i ett litet anslutande rum till den större. Här fanns bara två bord. Vid vårt grannbord satt ett par. Vi gav oss till känna för varandra, med en hälsning, det fälldes en eller annan skämtsam kommentar. Så ska det vara. Inte vara främlingar.

  Maten beställdes. I väntan: Servitrisen berömde Julia för hennes frisör. Därefter följer fritt frisyrsnack mellan personal och gäster. Pagefrisyr diskuteras, männen säger att de har det bra som slipper fundera så mycket över frisyrer alls (ingen av männen har mycket hår). Servitrisen som har håret i svans säger, ja, man borde klippa page så man slipper den här tofsfällan.

  Det låter som en fågel säger Mats. En tofsfälla. Ny, rar fågel har siktats på Kin Long i Malmö.

  Sedan kommer annan fågel in. En, jag, äter kyckling. De andra anka. Det är gott. När vi är klara kommer frågan om dessert från servitrisen. Mats säger nej tack, ingen dessert.

  Jag berättar för servitrisen att Mats fyller år. Hon sätter handen i höften och utbrister: Men då ska du väl ändå ha en frityrstekt banan med glass.

  Blixtsnabbt, ja, jag vet ingen som gör sådana här byten så snabbt, så ändrar sig Mats. Han vill trots allt ha efterrätt.

  En stund senare kommer de två glada servitriserna in, sjungandes Ja må han leva och levererar fin banan med glass.

  Så ska det gå till när man firar födelsedag. På köpet har vi fått dessutom en en unik ornitologisk upplevelse.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Relaterade bilder:

One Response so far.

 1. Tobbe skriver:

  Kul att läsa!