• Bröst och pengar tillbaka!

  Posted on december 17, 2018 by in Övrigt

  IMG_9274Det har varit en underlig och lite jobbig process. Det här att upptäcka knölen, få den borttagen och sedan vara konvalescent. Dock har all vård har varit på topp och det har varit en stor hjälp i tillfriskandet.

  Fram tills jag hade återbesök till doktorn två veckor efter operationen tittade jag knappt på bröstet, det fick vara ifred, för sig. Det var som att det inte var mitt bröst, det var doktor Emmas. Det var ett operationsobjekt, på något sätt distanserat från mig. 

  Men när doktorn sa att det såg bra ut, att jag kunde börja träna och leva som vanligt (dock avrådde hon mig från att använda roddmaskinen på gymet ”ingen rodd, året ut”) så blev det paradoxalt nog så efterhand, att jag oroade mig MER för bröstet. Jag tittade på det, och tittade på det, och efterhand blev det någon liten blödning som oroade mig och andra konstigheter. Tack och lov har bröstmottagningen öppet var morgon för oss oroliga patienter så jag har varit där flera gånger och visat upp mig, fått tröst och råd i min oro. Det har känts väldigt, väldigt fint. För nu känns det som att bröstet är mitt igen. Det har blivit del av min kropp igen. 

  Och den roliga resan till Rom – ja, den slutade ju tråkigt som ni vet, med två extra övernattningar på Roms flygplats, efter den korta weekendresan. Men nu har vi fått veta att vi blir ersatta med 800 Euro vilket känns som plåster på det såret. 

  Nu stunder juletid och jag ser fram emot fina möten, mycket julsångssjungande och säkert flera promenader. Det har varit en konstig höst men snart vänder det. Eller – för min del har det redan vänt! 

  Ja, jag har till och med försiktigt vänt tillbaka till målandet. Det bästa av allt! Till det finns alltid musiken och just nu lyssnar jag gärna på min Spotifylista med låtar jag hört under året, där allt möjligt dyker upp, från Schubert till Pete Seeger och ”En kulen natt”. Härligt!

  God jul från Jahaja! 

  Relaterade bilder:

4 Responses so far.

 1. Bert skriver:

  Lev väl, Eva.

 2. Slow Micke skriver:

  Läste nyss. Så skönt att det har gått bra. God fortsättning på alla sätt. Sumpankramar från Katarina och mig!

 3. Eva Nygren skriver:

  Hej Micke, tack för hälsning. De varma tankarna är extra viktiga nu!