• Musik som får mig i gungning

    Posted on september 28, 2006 by in Konst och kultur

    Först tänker jag på Anthony and the Johnsons Cripple and the Starfish. Men tänk på Jeff Buckley när han sjunger Leonard Cohens Halleluja. Cohen själv har aldrig sjungit den så väl. Men också Joan Baez när hon sjunger Guantanamera. Har ni hört den ungdomsspolingar, spolingskor? Jahaja. Men sedan vill jag också tala för låten One med Mary J Blige som jag hörde på gymmet. För ett halvår sedan, på min arbetsplats, så dristade jag mig att säga att jag aldrig hade fattat vad som är så märkvärdigt med U2. Men när jag hörde One med Mary och U2 så fattade jag helt plötsligt vilka suveräna musiker som finns i bandet. Så den låten köpte jag på iTunes. Till sist: Har ni hört Judy Collins sjunga Amazing Grace. Inget rasp på den rösten, inte. Men sen kom jag på en till som jag aldrig tröttnar på och som gör mig så där härligt ledsen glad; Donovan med Catch the Wind. Åh. Suck. Nostalgia.

    Relaterade bilder: