• Dungen

  Posted on januari 27, 2007 by in I terrängen

  På mina promenader runt Dalby har jag fascinerats av en dunge som ligger utanför Dalby, mot Björnstorpshållet. Dungen är vackert formad som en hätta eller svamp. Det är en ovanligt fin dunge som efterhand har kommit att bli något som jag vill veta mer om (jag kan inte upphöra att förundra mig över hur lite jag har vetat om ”min” by och min närmiljö, var har jag varit i alla dessa år?).

  Mats, min ständigt beredde medutforskare vad gäller natur och nya platser, kör oss till dungen, så nära vi kan komma, strax utanför Önneslöv (ja, ni vet …). Där stegar vi över en lerig åker upp mot den högt belägna dungen. Ut ur dungen, från ett hundratal meter, lämnar ett gäng rådjur gruppen med träd när vi människor nu kommer och stör.

  Uppe i dungen står träden vackert planterade. Av vem vet vi inte. Men att det är en skön plats med fin utsikt ser vi.

  Min elev från Björnstorp utbrister när jag frågar henne om dungen: ”Jaså, menar du Svampen? Den känner väl alla till!”

  Bilder kommer i nästa omgång.

  Relaterade bilder: