• Synpunkter på JAHAJA?

  Posted on februari 6, 2007 by in Resor

  Här kan du ge synpunkter på hemsidan.

  Relaterade bilder:

32 Responses so far.

 1. Evan skriver:

  Man kan prenumerera på den här bloggsidan, dvs JAHAJAs forum, via RSS. Det betyder att man man får meddelande varje gång sidan uppdaterats. Det funkar enkelt med t ex safari, firefox, samt bloggläsare.

 2. Birgitta skriver:

  Snyggt jobbat! Föredömligt enkelt, stilrent, innehållsrikt och underbara målningar och foton!!! (Bara lite tekniskt bludder på FORUM-sidan.)

 3. Evan skriver:

  Kul att du gillar, men jag vill förstås veta vad bluddret är, för avhjälpning!

 4. julia skriver:

  hej mamma!

  nu har jag läst allt! fint fint! roligt att du har en egen hemsida, jag blir stolt över min high tech-kreativa mamma!

  du har bara positiva recensioner, kommer det inga arga?

  sen är det roligt att du har skrivit att jag har tagit bilden på emma och mig. för det har jag inte, det var emma som tryckte på knappen med lite hjälp från mig. däremot har jag tagit fem av dina andra bilder!

  men roligt roligt och fortsätt fortsätt!

  kram och tack för ikea-turen. rummet är jättefint nu!

 5. pekpinneryttaren skriver:

  sen så är det skillinge 2005, inte 2006!

 6. Evan skriver:

  Oj, förlåt, jag ska självklart ändra så att rätt blir rätt. Äras den som äras bör.

 7. Broder Björn skriver:

  Schysst jobbat syrran! Man blir inspirerad att debutera på nätet. Väldigt fint estetiskt sammanhållet (kan man säga så?).

 8. Annika skriver:

  Hej!

  Efter att ha fått mer eller mindre order om att det är här jag ska skriva alla mina tankar vågar jag inte annat… Jag tänkte faktiskt precis på detta med forumet och gårdagens mail var visserligen helt sant (beträffande ros!) men också fullt av ironi. jag kände att jag inte riktigt hann ”tränga in i” lärarrollen och kritiskt granska alla detaljer. Men nu du, nu kommer det!

  För att få mer uttömmande kommentarer av dina besökare måste de nog få veta att du vill ha det. Visst står det i forumet att man kan komma med kommentarer på de olika delarna men jag tror inte att man kritiskt granskar och kommer med förslag på förändring om man inte ombeds göra det. Både pga av ”artighet” till en personligt upplagd sida som denna + att den faktiskt är fantastiskt bra (!) + kanske lite tidsbrist. Exkt hur du ska få till detta kanske vi kan titta mer på tillsammans vid ett senare tillfälle.

  Några saker jag funderat på:

  Då jag är inne i forumet och scrollar mig neråt blir något fel på högerkanten. Texten ”Hem”, ”Länkar”, ”Kategorier” fördubblar sig liksom och blir till en enda stor klump. Svårt att förklara så här… har inte hunnit kolla vad felet kan bero på. kanske är det bara vårt underbara nätverk som strular…
  Då man kommer in på din sajt möts man av den underbara bilden som är ”Kajsainspirerad”. Denna sida kan man aldrig återvända till, såvida man inte klickar sig bakåt med Båkåt-pilen i webbläsaren. Egentligen är det inte nödvändigt på din hemsida eftersom du hela tiden har menyn tillgänglig upptill. Men kanske hade det varit trevligt och bra med en länk som tar besökaren tillbaka till startsidan?!
  Överst i adressfältet (det blå fältet som på din sida innehåller texten ”Untitled document” tycker jag ska innehålla ditt namn JAHAJA eller https://www.jahaja.se (du kan döpa titeln till vad som helst Evas sida, Hej hej osv). Du fixar detta genom att i title-taggen lägga till Evas sida. På detta sätt kommer det att synas att man är inne på din sajt i de blå adressfälten både uppe och nere på sidan
  Jag har inte hunnit kolla detta ännu men skriver en liten påminnelse ändå. Eftersom alla webbläsare tolkar HTML-kod olika är det viktigt att hålla sig till de standars som finns. Se till att alltid kopiera in koden nedan överst i dina HTML-dokument så kan du vara lite mer säker på att din hemsida tolkas och ser ut på i princip samma sätt oavsett webbläsare (denna kodsnutt kommer autmatiskt upp om du använder DreamWeaver):
  Ja, nu har jag låtsats att du är min elev. Måste säga att jag föredrar vän och kollega men va f-n gör man inte för dig! Kanske är det bara blaj. Vi kan prata vidare vi tillfälle.

  Kram till Evan från Annikan

 9. Annika skriver:

  Märkligt! jag kopierade in koderna för title och standars men de verkar inte vilja följa med hit in. Provar igen och funkar det inte får du dem per mail (om du behöver dem).

  Title:
  Evas sida

  Standard:

  Kram igen!

 10. Annika skriver:

  Nä, det vill inte… Hör av dig om du vill ha dem!
  /A.

 11. Tetta skriver:

  Min kommentar till min kara, begavade, artistiska, kansliga och intelligenta lillasyster Eva ar ”kol hakavod” som vi sager har, och ”alleveij weiter” som pappa Isse brukade saga. Jag vet inte riktigt var det ligger starkast till – i malningar, i fotografering, eller i recensioner, eller for den delen i att inte bara vilja utan ocksa att vaga genomfora en sa personlig sida, men en sak ar saker – de begavningarna och egenskaperna utgor de stora bitarna i pusslet som ar Eva.
  Och sa far du en stor kram fran mig!

 12. henrik julias kompis skriver:

  jag gillar dina målningar. lite basquait över dom. jag får kanske också läsa dina bokrecensioner när julia slutar hoppa över dom. ska vi ta ett glas middag när jag är i stan nån gång, och du också? vi kan trippeldejta med julia fast vi kan låtsas att hon inte är med. fast hon är ju egentligen den roliga av oss. du och jag är ju mest konstnärliga och djupa, men julia är färgklicken som vi alla behöver. (observera att detta är nedskrivet av julia men sagt av mig)

 13. Adam, jahaja teknisk service skriver:

  Ja du, mor. Grattis till fint beröm om sidan. Jag noterar att du har lagt in en liten text på målatsidan. Du har valt att lägga den mitt i sidan så att texten ligger över en bild. Personligt, säkert, men snyggt??? Hoppas på mer bloggande, snart! Själv har jag just läst ut Iziguros (eller vad han heter) Never Let Me Go, o den var bra tankemat. Men den får jag nog skriva om i nån annan kategori i forumet. T ex den hittills oskapade där man tipsar om bra böcker. Nu var det ju visserligen du som tipsade mig om den – men det finns förhoppningsvis en bredare läsekrets för den här sajten!

 14. Evan skriver:

  Hej Henrik. Kul att du gillar sidan, men vem är Basquait? Måste kollas upp. Din beskrivning av Julia är fenomenal. Visst kan hon reduceras till en färgklick?! (KRIG!!) Jag vill gärna ta ett glas vin med dig när du tar vägen genom staden, men kolla gärna på recensionerna också. I helgen ska jag lägga ut om The Squid and the Whale. En riktigt, riktigt bra film.

 15. Evan skriver:

  Adam; tycker du att texten över bilden är ful? Jag tycker att det är fräsigt. Visst är ISHIGuros bok bra, va? Och en sådan stil han har, han är så dundrande bra. Kan rekommendera andra böcker. Vadå, boktipssida, den har jag väl? Eller vad är sett&läst?

 16. Adam, jahaja teknisk service skriver:

  Nej, jag tycker det är riktigt fult. Och jag vet inte om jag tycker Ishiguro är dundrande bra. Men bra. Eller väldigt bra kanske, men den måste smälta in lite till. Du har väl ingen boktipssida – jag menar en bloggentry där du uppmanar dina undersåtar att tipsa om bra böcker eller att diskutera sådana. Öht: fler bloggblubbar!

 17. Adam, jahaja teknisk service skriver:

  Och en liten undran till Annika, hoppas du hittar hit igen: bloggen använder i princip en mall från sidan blogsome.com som är kodad av någon kunnigare än Evan och Adam nånsin varit. Man tycker att den därför inte borde ge problem med en fastnande högerlist i ett så använt program som Windows-IE. Jag har dock fixat lite med koden till mallen för att översätta lite knappar, få bort en del fula reklambanners, etc. Kan du se något i koden som verkar dåligt? Om du har tid att kolla på det alltså.

 18. Eva H skriver:

  Inspirerande Eva! En mångkantig pusselbit tillfogas min bild av den härliga kollegan NE.
  Jag blev fullständigt förälskad i din tavla av Kajsa, recensionerna lockar till läsning och aldrig har jag förstått att du är såå fenomenal på att måla.

  Nu ska jag snart se vikarien…När kommer den in?

  Kramar från Eva

 19. Annika skriver:

  JAG HAR HITTAT HIT!!
  Dessvärre har jag varit dålig på att komma med kommentarer på sistone men lovar att försöka kolla på ditt problem så snart jag hinner. Tänk som livet kan bli… här sitter man i godan ro, nöjd humanist som man är och plötsligt ska man behöva knacka kod i tid och otid, både på jobbet och på fritiden… Men jag knackar gärna för dig!
  KRAM!

 20. Matsen skriver:

  Några påpekanden från en som vet vad han talar om när det gäller dina foton. Öland-bilden på Eva i blå huva är tagen av Julia, handen över din axel är min (inte Julias).
  Gotland, strandtennis är tagen av Adam.
  Sepiaportättet från Gotland är taget av mig, liksom ett annat ännu bättre från samma tillfälle (men det har du inte ågat ta med!)
  Till sist, som Birgitta påpekat, så funkar Forumsidan inte i Explorer för PC för oss som tvingas hålla tillgodo med Microsofts prylar. Högerspalten blir en bokstavsgröt och i början av själva huvdspalten kommer det in text eller så dubbleras de inledande rubrikerna.

 21. julle skriver:

  mamma!

  herregud vilja snygga foton! jag visste inte att du kunde ta såna, dom är ju i joel-hjortklass, dvs national geographicklass! skarpa, klara harmoniska och fint komponerade. och konstnärliga!

  och målningarna är jätteproffsiga också. har du börjat på amfetamin? har hört att man kan bli ganska übermensch av det.

  förresten är en bild av mig igen, den på åkern o molnen på gotland. och handen på din axel på gotland är min, vi försökte fota oss själva med missade mig. så du vet, paps, det är jag som har klickat, inte du (det här kan ju hålla på för evigt).

  kram kram.

 22. Bosse skriver:

  Eva
  Kul att du förnyar din sida igen. Du är otroligt kreativ. Producerar du allt mellan gångerna eller har du ett helt lager av målningar och fotografier som bara väntar på att publiceras. Sen får man förvisso veta sanningen då man går in och läser bloggen. Du har en massa hjälpfotografer inom släkten. Det är inte illa. Jag ska fundera på om jag kan öka min produktivitet på liknande sätt…
  Spännande är det i alla fall att titta på dina fina alster. Som vi sagt tidigare verkar det vara en del som förenar oss avseende vad vi tycker om att föreviga. Den här gången hittar jag mycket likheter med hav, speglingar, skuggor m.m. Titta in på min sida så hittar du en del sådant som är nytt sedan senast.
  Bosse
  P.S. Jag förstår nu också varför du säger som Annika, att du har såååå pyttelite tid till skolans virtuella personalrum. D.S.

 23. Evan skriver:

  Bosse. Jamen, det är väl klart att man måste ha jobbare som sköter produktionen åt en! Jag tänker bara så gör andra jobbet. Nej, men första utlägget av bilder speciellt, innehåll flera tagna av andra duktiga fotografer i familjen. Nu är det bara bilden som finns på ”förstasidan” av mig i sol som är tagen av en annan, nämligen Mats. Bilden i ”FOTAT” där jag tar mig en funderare är tagen av mig själv. Och angående produktiviteten så är det nu så att jag mest lägger ut nya foton, med vissa undantag (till exempel det svartvita av Adam och Julia på Kreta som barn. Målningarna är delvis nyproducerade och delvis äldre. De äldre håller dock på att ta slut så jag kommer framöver förmodligen inte ha möjlighet att lägga ut så många alster. Men du vet att jag ”bara” jobbar 75 procent i år, väl? Annars hade det aldrig gått att hålla igång sidan så som jag gör. Det är ett himla kul och utvecklande projekt.

 24. Sandra Siewert skriver:

  Jättefina målningar och foton. Vad duktig du är!
  Kram!

 25. Bosse skriver:

  JO, jag gillade också den sista bilden bäst och jag sa det nog redan när jag fick tjuvkika via ett mail jag fick. Den kan man titta på länge, länge och undra vad det egentligen föreställer. Det är bra! Nu har jag lagt ut lite halvtaskiga London-bilder men titta gärna. Jag står för dom ändå! Bosse

 26. julia skriver:

  hemsidan börjar bli riktigt diger! häftigt!

 27. Börje skriver:

  Din webb har ett gediget och intressant innehåll med de olika delarna Måleri, Foto, Sett&Läst och Forum. Verkliga kulturbloggar är sällsynta. Din är helt i min smak! Däremot hävdar jag med en druckens envishet att detta inte funkar som en blogg!

  Forum kan man prenumerera på (vilket jag gör), övriga sidor får sannolikt enbart sporadiska besökare och knappast några kommentarer, oavsett dina uppmaningar därtill, det är för krångligt.

  Lösningen är att du lägger ALLA nya inlägg i Forum, oavkortade och med bilder. Övriga sidor på din webb kan kanske leva sitt eget liv om du orkar dubblera underhållet av dem eller alternativt, långsamt självdö.

  Mitt råd är således att du lägger allt i Forum och underindelar med kategorier enligt vanlig bloggstandard. Det gör dels att man kan prenumerera på alla nya inlägg, inte bara de från Forum, dels att alla inlägg – inte bara på Forum – pingas och förbättar din statistik och ger fler läsare.

  Sagt i all välmening. Dina texter och bilder är värda ett bättre öde än att ligga obemärkta i cyberrymden.

 28. Evan skriver:

  Börje: Tack. Om du visste vad jag uppskattar en rejält genomtänkt kommentar som din! Du har skrivit tidigare att du ska lägga ut bilder istället i forumet. Du gör ju så själv och det blir fint. Men så som jag har det så kan de 100 bilder som nu ligger ute, ligga kvar och ses igen, mot den svarta bakgrunden som jag gillar. Jag tycker om att bara teknikdetaljer beledsagar. Jag har funderat mycket på att göra som du men jag vet inte … Och alla recensioner? Det skulle bli hur mycket poster som helst. Detta måste malas. Min bloggstatistik har förbättrats i sommar, jag har nu 90 unika besök senaste veckan, kanske hade jag 60 i våras. Du har haft 249 senaste veckan ser jag. Ja, jag vill gärna ha fler också. Hmm, jag ska fundera vidare. Tittar du på och läser i Therapeutic Pictionary?

 29. Börje skriver:

  Jag har just nu hämtning via RSS på ett 30-tal bloggar som av olika skäl är intressanta inklusive din och Therapeutic Pictionary, byter ofta när en blogg inte verkar intressant längre. Man orkar ju inte följa hur många som helst.

  Vad jag menar är att man får liksom bara en chans att väcka uppmärksamhet i det närmast oändliga blogghavet. Det är naturligtvis inte livsviktigt att få bra statistik, man bloggar väl knappast bara för statistikens skull, men det går ju inte att förneka att det är lite kul med många läsare. Allra helst dom ”rätta” läsarna.

 30. Evan skriver:

  Jo, jag håller med dig. Jag vill ha fler läsare, och som du säger, rätt läsare. Vi får se vad som händer, funderar vidare. Tipsa gärna om du hittar något mer bra. Jag gillar Lena K:s sidor.

 31. Mari skriver:

  Hej hej!

  Tack för eftermiddagen på stranden! Tycker du är så cool, sympatisk och verkar så balanserad. Du verkar vara en grym människa (och mor)…

  (som bor med Joel)

  och fin hemsida, fina bilder, och vidare och vidare, ska kolla in bättre när jag har mer tid och inte är vrål

 32. Slo Mo skriver:

  Fint fångat om Red Road. Håller med om att tankarna far till Blow-up. Och Love will tear us apart kommer ju fantastiskt bra, rätt och öppnar slussarna.
  Jag ser rätt mycket film i jobbet, speciellt amerikansk underhållning. De nära berättelserna, som Andrea Arnolds, är sällsynta. Hennes film får mig att tycka att det är mödan värt att titta på så mycket som jag gör. Den är en upplevelse som räcker länge.
  De närmaste dagarna försöker jag se Mot södern. Återkommer.