• Öster om Eden, västerut

  Posted on februari 6, 2007 by in Övrigt

  En av dem åker till Indien. Samma dag som han kommer hem, åker hon till Argentina. Adam och Julia reser österut och västerut. Vi stannar här, i Dalby, vårt Eden. Jag njuter av min promenader. Kan dock känna ett visst sug efter att uppleva andra kulturer. Som våra barn gör.

  Innan Julia reser (hon har jobbat på dagis i några månader) så berättar hon: ”Idag fick jag en irakisk killes telefonnummer!”. ”Wow, så spännande” säger jag. ”Jamen, numret är 56789 och killen är 5 år.” Gulligt. En brådmogen ung womanizer.

  Jag tror att jag nu börjar fatta det där med RSS. Jag har fått hjälp av Magnus E, som har fått mig att installera något som heter SAGE (passar Mac). Det är något (ett program?) som gör att jag kan läsa eller få del av vissa sajters senaste poster. Så kan jag till exempel se Magnus senaste poster på hans undervisningssajt. Och även mina egna (som om jag nu behövde det!). Men det är en djungel. Nej, fel ord. Det är mycket och det kommer så snabbt, allt det tekniska (jaja, RSS är inte nytt, suck).

  Tack och lov för Wikipedia. Där kan man läsa om nya fenomen på ett begripligt sätt. Jag är en stor wikifan, ja kanske till och med en wikifil. Kan eventuellt bli wikilog vad det lider. Fast inte i tysthet. Lider, alltså.

  Relaterade bilder:

One Response so far.

 1. Magnus E skriver:

  Roligt att du fick till det med Sage! 🙂 Apropå Wikipedia, har jag själv funderat på att skriva en eller annan artikel också, men tiden, ack, tiden räcker inte till allt…