• Många faser i livet

  Posted on mars 7, 2007 by in Allmänt filosofiskt, I terrängen

  Det finns många faser i livet.

  Jag var i en affär. Någon, en bekant till affärens ägarinna, blev av henne tillfrågad om vad hon gjorde just nu i livet och när personen i fråga tydligen svarade något överraskande sa affärsinnehavaren: ” Ja, det finns många faser i livet”. Vilken plattityd, tänkte jag. Oj oj.

  När jag senare satt och väntade på Mats utanför hans jobb, i bilen, försjönk jag i begrundan över en trädkrona. Jag gör ofta det nuförtiden. Tittar på trädkronor, deras form och inre samband (mellan grenarna menar jag, inget djupare än så). Jag kände mig som jag var på en LSD-trip (tror jag, har aldrig testat). Hög.

  Jag är i en fas i livet! Det är som hon sa i affären, det finns många faser i livet. Överraskande många. Och plattityden blir till en sanning när jag inser att vad hon menade är att våra liv inte alltid blir som vi har trott att de ska bli och att ofta är det bra, vi kan komma att göra saker och komma att intressera oss för sådant som vi trodde låg helt utanför våra intressesfärer.

  Som trädkronor. Jag tror att det är dungen (Svampen) som har fått mig att tänka på det fantastiska med trädens former, hur de har en sådan liksom disharmonisk harmoni. Fraktaler säger Mats när jag säger detta. Jaja, jag vet, det finns visst ett mönster i trädgrenarnas växande. Men jag ser en koppling mellan träds former och en spännande bild – det ska finnas harmoni men också en viss dragning mot det disharmoniska. Däri ligger spänningen.

  Nej. Det är inte LSD. Det är JAHAJA-andan som fyller mig.

  Relaterade bilder:

11 Responses so far.

 1. Adam skriver:

  Ja!

 2. Sarisen skriver:

  Ska jag skriva detta här…? Öh, iaf så tror jag bestämt att det där tävlingsfotot föreställer grafikbladet med katter som Sarah har gjort och som hänger i er hall! Är jag helt fel ute?

 3. Evan skriver:

  Sarisen. Kära. Nej. Du är fel men inte ute. Det är skitsvårt. Det är helt orättvist. Tänk om det var seriöst. Så mycket man kunde beskylla mig för. Vad som händer nu är att bara en och annan (du och Klara i Paris) försöker sig på att knäcka nöten, utan tänke på att det är nästintill omöjligt. Ohoj. Men du gillar nötter, n’est pas?

 4. Adam skriver:

  n’est-ce pas. förlåt.

 5. Adam skriver:

  jag kan oxå gissa, fast jag tror inte det är rätt. måste få det ur huvet så jag kan komma på nåt annat att gissa på sen. iaf: att det är en diskplasthink med två händer som badar i.

 6. Evan skriver:

  Javisst. Fasen, jag har ingen koll på franskan längre. Något var fel, det såg jag men vad?

 7. Evan skriver:

  Nej det stämmer inte. Men låt mig säga att så nära har ingen (av tre som försökt) varit förut. Men som du vet, och du vet att jag vet att du vet, att nära skjuter ingen hare, ej heller kanin.

 8. Adam skriver:

  ja men tack, det var ändå förlösande. nu har jag nämligen kommit på att det är… trumvirvel.. två tummar som klämmer en pormask! eller?

 9. Evan skriver:

  Det där var bra gissat, riktigt bra. Så nära har ingen hare skjutits i detta forum. Pressa dig liiite hårdare så kanske du når mållinjen som du skymtar där framme …

 10. Sarisen skriver:

  Jamen då är det ju ett par tummar som stoppas i munnen och tillverkar en grimas. Så har du bearbetat läpparna en del med rödfärg…

 11. Evan skriver:

  Det är otroligt vad ni är inventivt kreativa i eran betänkanden. Man kunde tro att ni har rätt. Men det är nästan. Och så måste jag komma på ett bra pris. Jaja. Allting har sitt pris. suck.