• Upphostat

  Posted on april 16, 2007 by in Allmänt filosofiskt

  Jag har gått och gnytt och hostat riktigt räligt här ett tag.

  Det är konstigt med virus. Man mår så dåligt så. Vad ska man göra för att bli kvitt det besvärliga? Lösningsinriktad som jag är försöker jag med alla knep bli kvitt förkylningen. Expektans, säger bror Björn. Expektans? Vadå? Det säger han till en som flera år i rad har haft ”öka tålamodet” som nyårslöfte! Nej du.

  Och så går jag iväg till jobbet efter några dagars hemmavaro och ”expektans”. Skolan är en hemsk och härlig arbetsplats. Hemsk för att den är så slukande, härlig av samma skäl. Men om man är lite trög i starten som jag är denna dag, så krävs det inte mycket mer än en stund med elever som är intresserade av att lära, så försvinner tröttheten och in kommer energin. Det är ett oerhört vitaliserande jobb, läraryrket, när man har de där A-dagarna. B-dagarna tar jag en annan dag.

  Relaterade bilder:

One Response so far.

 1. Magnus E skriver:

  Krya på dig! Virus är tradiga saker. Se upp så att det inte blir lunginflammation av det, bara!