• Underliga är bloggosfärens vägar

  Posted on juni 11, 2007 by in Konst och kultur, Övrigt

  På mina irrfärder i bloggosfären så kommer jag en dag på grund av slumpen och annat i kontakt med Adam Haglunds blogg (att han både är årsbarn och namne med min son är två faktorer som spelar in). Hans foton är intressanta och mycket medvetet komponerade. Titta på dem, och om ni ännu inte har sett Hesselbergs bilder (länken finns här intill) så gör det!

  Jag tittar runt lite bland bloggar när jag har tid. Det är intressant att se vidden av detta fenomen som många ondgör sig över (jag såg Mona Sahlin på sitt lite hånfulla sätt, raljera över Carl Bildts bloggande. Visserligen är mannen dryg som få, men det kanske är så att han har hittat ett sätt att nå ut till folk som funkar?). På ekonomisidan i Sydsvenskan kan man läsa om företagsbloggar som fungerar som viktiga informations- och diskussionsfora. På den fina bloggen Therapeutic Pictionary hittar jag Birgittasystrarna i Vadstena. Många upptäcker att detta är ett av många sätt att nå fram till folk.

  JAHAJA finns nu med på Bloggkartan. Där finns ännu så länge bara en annan blogg från våra lilla ort. Bloggkartan är ett av många system som jag som bloggare har fått bekanta mig med. Det ger bloggläsaren en möjlighet att hitta en blogg som produceras just på en viss ort.

  Annars är livet som ett mindre helvete just nu, om helvetet är varmt. Lund en dag som idag är tortyr, värre än jag kan minnas Jerusalem när jag bodde där på 70-talet. Skuggorna var svalare där. Nej, sanningen är nog en annan. Man gick inte ut mitt på dagen – jo, några förresten: Mina brittiska vänner sa: ”Only mad dogs and Englishmen go out in the midday sun.” Och så var det där. Här är vi alla galna hundar.

  Relaterade bilder: