• Fågelbon

  Posted on juli 18, 2007 by in I terrängen

  Det är en dag för en promenad. Trots allt är det ju onsdag, min vid det här laget sedvanligaste dag för närbygdsturism.

  Jag går bort till gården där det stora skatboet byggdes i våras. Det ser ut att ha klarat det extrema vädret väl – bra bobygge.

  Vad sker med boet när ungarna är ute? Kommer det husockupanter som bor i smyg (en gärdsmyg? Dålig …) fram till dess att höstens vindar far fram och river ner det omsorgsfulla pinnabygget? Finns det en andrahandsmarknad, en andra generationens boende i bon?

  Naturen är sannerligen fantastisk. Idag besökte vi Alnarpsparken, nära Åkarp utanför Lund. Där såg vi till exempel ett japanskt valnötsträd. Det bar på sin spensligt byggda kropp ett väldigt lövverk och frukter, helt oberörd av de kraftiga vindar och regn som pinat landet den sista tiden. En sådan kraft. Vi tittar på jätteekar. Eken gör sannerligen skäl för sitt namn, robur (eller tvärtom, kanske ordet robust, som har samma ursprung?) Får kolla SAOB.

  Vi var också inne på Kulturen som bland annat visar en Linnéutställning, i sann Linnéfeberanda. Där kan jag läsa om doktor Kalm (ja du Adam), Linnés lärjunge, som var den som tog med växten Digitalis, som används som hjärtmedicin än idag, från Amerikat.

  Nähänä. Nu ska jag gå ner och titta i mina nya bok av Lars Lerin. Den mannen han kan.

  Förresten, titta gärna på mina nya akvareller i Målat. Eller fotona, de nya. Jag återkommer efter resa till Värmland. Det sköna.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Relaterade bilder:

3 Responses so far.

 1. Sarisen skriver:

  Akvarellerna ser fina ut, fiffigt med tråden! Gillar ”pannan i veck” bäst. De färgerna tilltalar mig mest för närvarande tror jag.

 2. Evan skriver:

  Ja, när jag tittar på den så känns det som, ”har jag gjort den?”. Det är kul. Det är bra. Jag vill vara den jag är men ändå inte. Du fattar. Visste det.

 3. Blev inspirerad av dina akvareller – får lust att plocka fram mina målargrejor direkt. Foto på akvarellpapper som sedan bemålas – spännande! Ska jag prata med min dotter om.
  Hoppas denna kommentar publiceras korrekt – din sida ser lite märklig ut just nu – det är svårt att läsa – eftersom texten ”klumpar ihop sig”.
  Jag har försökt att öppna sidan flera gånger – och försökt uppdatera den – men problemet är kvar.