• Efterlysning

  Posted on juli 21, 2007 by in Övrigt

  Det blev ändå en post till före Värmlandsresan (och efter att ha sett väderrapporten undrar jag om resan är en god idé, det ska bli storm!). För nu undrar jag om någon kan hjälpa mig: Känner någon till en bra blogg, gjord av en kvinna, som handlar om kultur, och då menar jag inte kläder (inget ont om kläder, jag gillar dem skarpt, skarpast om de är snygga, men inte att blogga om). Jag tänker på litteratur, den sköna, film, musik och förstås konst. Teater och opera går helt klart också an.

  På Bloggportalen där jag nu finns med, finns många bloggar listade där det sägs att de handlar om ovan nämnda ämnen, men dessvärre är det rätt ofta falsk marknadsföring. Men visst – jag har inte kollat igenom alla tusentals bloggar som finns med. Därav efterlysningen. Jag vill att någon annan gör jobbet!

  Varför av en kvinna? Jo, jag har hittat några, i mitt tycke, bra bloggar eller hemsidor. De flesta i min lista görs dock av män.

  Tacksam för tips! Kanske visar det sig att the answer is blowing in the wind …

  Andra bloggar om: ,

  Relaterade bilder:

6 Responses so far.

 1. Börje skriver:

  Jag är inte heller helt nöjd med Bloggportalens klassificering, lite dålig träffsäkerhet. Och det är väl bara att inse att bloggande fortfarande mest är ett ungdomsfenomen med vad det innebär för bloggarnas innehåll. Kvinnliga kulturbloggar? Ja det skulle väl vara din egen då. Eller kanske denna: http://letaguldkorn.wordpress.com/

 2. Kul att ha blivit rekommenderad – tack Börje.

 3. julia skriver:

  hej mamma!

  nu har jag läst ut oryx and crake, väldigt fort. väldigt bra. jag blir sugen på att läsa om upp till ytan som hon har skrivit. tycker hon framförallt är bra på att fatta och fånga hur ensamma vi är i våra huvuden, och hur vi på något sätt är en fånge i oss själva och vår egen självbild och avandrabild; hur vi inte kan se ”hela bilden”. hon är bra på att berätta en subjektiv historia och inifrånkänsla, ologisk precis som jag (ibland!)

  varför kan man inte kommentera under dina recensioner?

  kram

 4. Evan skriver:

  Det där du skriver om att hon är bra på att fånga hur ensamma vi är inombords vinner genklang inom mig. Det är just det hon kan, du har rätt. Och det är skönt att läsa för då förstår man att också andra känner så. Om sig själva alltså. Himla bra formulerat. Hon har skrivit en del fantastiska noveller. Du får låna. Det är dumt att man inte kan kommentera mina recensioner, flera saker är dumma med JAHAJA men var ska man satsa sin energi, det är ständigt frågan.

 5. Börje skriver:

  Jag saknar också möjlighet att kommentera dina recensioner och för övrigt måleriet och fotot. Kanske har du dina skäl till denna uppdelning på siten men varför inte lägga in allt nytillskott på bloggen?

  Nå jag är inte bättre själv eftersom jag fortfarande har min gamla hemsida kvar parallellt med bloggen, men nu fungerar hemsidan som samlat arkiv för bilderna, varav de flesta nytillverkade också visas som poster på bloggen.

 6. Evan skriver:

  Att jag har bilderna för sig beror på att jag inte vet hur man lägger dem i forumet och heller inte Adam som hjälpt mig att lägga upp JAHAJA. Uppdelningen i sig tycker jag är bra (att ha forum, sett&läst, fotat, målat) men det vore bra med kommentarfunktion. Vi talade om det idag, hur man ska förbättra sidan men vi har inte kunskap nog helt enkelt. Ett tag körde jag med en post som jag lade överst där man kan kommentera sånt som finns på andra ställen på hemsidan än i forumet men det är heller inte bra. Ska dock skapa en sådan nu genast. Jättetack för dina synpunkter! Jag tycker att din sida funkar bra.