• Miranda July och augusti

  Posted on augusti 22, 2007 by in Allmänt filosofiskt, Konst och kultur

  Den mångsidigt begåvade Miranda July, kanske mest känd här för sin film Me and You and Everyone We know (se SETT & LÄST för recension) har kommit ut med en novellsamling No one belongs here more than you.  Denna vackert solgula bok har jag fått Maria Nyqvist som bloggar på Akademibokhandelns hemsida. Jag har skrivit också om boken under SETT & LÄST.

  Miranda July är en person med flera strängar på sin lyra. Hon har gjort sig känd i konstvärlden och har ställt ut både på MoMA, Musuem of Modern Art i New York, på Guggenheimmuséet och gör lång- och kortfilmer. Man kan hitta Mirandamaterial på You Tube om man vill lära känna henne i mindre portioner.

  Ja, så är det augusti och sommaren är nästan över. Skolåret börjar snart och på måndag väller knappt 2 100 elever in på skolan där jag jobbar. På så vis innebär augusti en början, ett nytt varv på cykeln.

  Men det går neråt i min inre cykel. Ljuset minskar, man anar hösten. Ett visst vemod drar igenom mig vid denna tid. Vetskapen om att dagarna blir kortare och kortare, en påminnelse om livets obevekliga ändlighet. Men vemod är rätt skönt det med. I alla fall är det ett fint ord.

  Andra bloggar om: Miranda July, augusti, vemod

  Relaterade bilder: