• Höstbilder i vintertid

  Posted on oktober 24, 2007 by in I terrängen, Konst och kultur

  Några nya höstbilder i JAHAJA, både målade och fotade. Färgerna så här års är fantastiska, bäst på året. Varför då deppa? Jo, för att snart kommer vintern och det förbaskade påfundet vintertid sätter igång om några dagar.

  Visst är det skönt att vi får det ljusare på morgonen. Att man stryper ljuset på eftermiddagen dock en nackdel som väger tyngre en fördelen med morgonljuset. Tycker jag. Jag läser i wikipedia att vintertid egentligen är normaltid. Sommartid är då onormaltid, eller (det sista var inte ett wikicitat)?  Men varför kan vi inte ha sommartid jämt? Varför, varför, blir det så sällan som jag vill …?

  Läs intressant text om normaltid i wikipedia. Och gläds åt det vackra höstljuset.

   Andra bloggar om: Vintertid, höst, konst, akvarell

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Börje skriver:

  Den här irriterande omställningen mellan sommar- o vintertid verkar helt onödig och dessutom otidsenlig. Vi har ju numera stora möjligheter till flextid i arbetslivet så var och en kan väl sköta sin säsongstid själv. Då skulle man slippa detta evinnerliga omställande av klockradio, video, och alla andra apparater två gånger per år.

  Fin höstakvarell f ö. Sommaren är verkligen ingen bra tid för landskapsmåleri – grönsörja! Hösten är bäst.

 2. Anonym skriver:

  Det är lustigt för när man googlar om vintertid så ser man att det är många som ser det på samma sätt. Jag håller med dig om sommarens färger, de är bäst IRL, för den målande är hösten bäst. Vi är överens.