• För mycket Lynch-stämning

  Posted on oktober 26, 2007 by in Konst och kultur

  För mycket Lynch-stämning, för att knycka min ständigt ordvitsande kollega Lasses ordkonstruktion. För mycket av allt möjligt i David Lynchs senaste film Inland Empire. För lång film, för många paranoida twistar. En film jag inte känner att jag vill se om. Det brukar för mig annars vara ett säkert tecken på att jag gillar en film, att jag direkt efter filmens slut kan tänka mig att se om den. Så var det med Mulholland Drive.

  Min kollega Inga (också känd för sin rondellhund) och jag, vi utgör kärntruppen (de som aldrig sviktar, inte ens för tre timmar med Lynch) i vårt matofilmprogram som infaller med lätt oregelbundna intervaller. Bara vi två såg filmen i detta sammanhang igår. Tappert sa vi efteråt "Nåja, det var lite intressant." Så kändes det, trots Jan Agheds höga betyg. Läs gärna min recension.

  Något som är riktigt bra, är tidskriften Språk. Språktidningen skriver om allt som har med språk att göra, och det skrivs på ett lättillgängligt sätt. Fredrik Lindström är förstås med, men många andra duktiga skribenter. I senaste numret kan man bland annat läsa om en runsten som hyllar en kvinna.

  Just nu kan du beställa tre nummer av tidningen för 99 kronor och då får du några extra gåvor inslängda i paketpåsen. Tro mig, är du det minsta språkintresserad, eller historiskt intresserad, så är detta ett fynd för dig!  

   Andra bloggar om: David Lynch, Inland Empire, språk, Fredrik Lindström, film, litteratur

  Relaterade bilder: