• Lady Chatterley och Föreställningar

  Posted on november 24, 2007 by in Konst och kultur

  En film att rekommendera – ja! Jag rekommenderar, väl medveten om att nog inte alla tycker som jag, men trots det, rekommenderar jag filmen Lady Chatterley som nu går på biograferna. Läs min recension här så förstår du varför du ska se den. Jag delar åsikt med recensenter i DN och Sydsvenskan. Kul vore om någon som läser detta och ser filmen kan ge mig feedback på mina åsikter.

  I denna lördags krönika i Sydsvenskan skriver Daniel Sandström om TV-serien Föreställningar. Varför har jag missat den? Den behandlar, förstår jag, ett kärt ämne för fiktionen, nämligen hur olika perspektiv skapar helt olika versioner av det vi kallar verkligheten. I min tio-i-topp-lista på romaner ligger bland andra Atonement, skriven av Ian McEwan. Det är en bok som jag har haft anledning att läsa flera gånger. Boken handlar just om inre perspektiv. Mer än så säger jag inte. För den ska läsas. Men ska den ses som film? Snart kommer den på biograferna och jag är tveksam – mina inre, just föreställningar, kring boken är mycket starkt etablerade. Jag kan ju bli både upprörd, besviken och arg av filmen. Fiktionens kraft är stark!

  Andra bloggar om: Lady Chatterley, Atonement, litteratur, fiktion

  Relaterade bilder:

3 Responses so far.

 1. Adam skriver:

  Ja, Föreställningar har jag sett ett avsnitt av. Tyckte det var bra. Om inte annat så för att den danska skådespelerskan som jag inte riktigt vet vad hon heter är så grymt snygg.

 2. Evan skriver:

  Adam: Sonja Richter, kanske? http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=75078&a=922281. Det retar mig att jag har missat en bra serie. Det är roligt att ha nåt bra att titta på en trött vardagkväll. Jag mailade Svt och frågade om serien kommer att gå i repris!

 3. Adam skriver:

  ja, sonja richter. hon är med i nån susanne bier-film oxå. tycker eg att det är fånigt att vi i dessa tider inte bara kan få ladda hem svt-programmen i full kvalitet från deras site när vi vill! jag tror att bbc har den tjänsten, tex. åtminstone borde de ha den.