• The Passion

  Posted on december 20, 2007 by in Allmänt filosofiskt, Konst och kultur

  Julen är inte passionens tid. Julen är på något vis det omvändas tid. Det nöjda, det milda. Det skumma (som i skymning, inget annat). Också det materialistiska vilket varje år alltid ältas men samtidigt alltid kan väljas bort. Inte sant?

  Men passion finns. Janet Winterson beskriver det intensivt och övertygande i sin bok "The Passion" som har inspirerat mig till bilden nedan. Passionen är inte bara vacker, den är trubbig, svår, den är het, den är svart.  

   

  Ja, då går vi in i de tunga, bibliska namnens tid. Israel, Moses, Adam (hej Adam!) och sist men inte minst, Eva på julafton. Passande nog åker jag till Israel 27 december. Bland annat ska jag för första gången åka från Israel till Jordanien, för att besöka Petra. Återkommer om detta.

  Andra bloggar om: jul, passion, Israel, Janet Winterson, konst, akvarell

  Relaterade bilder: