• YouTube – I love you!

  Posted on december 22, 2007 by in Konst och kultur

  Lyssna på Four Strong Winds med Neil Young och en massa andra stjärnor, helt suverän! Eller följ med mig på nostalgi-tripp med Searchers och Love Potion no 9 (originalvideon). Lyssna på Don McLean i American Pie, släng dig i väggen, Madonna! Om du som jag, och många andra, har undrat över vad McLean syftar på i sin text (och det är en jädrans massa syftningar) så kan du se på denna version av samma låt istället. Jag vet inte om det klargör något, men det är en kul video i alla fall. Jag vet att McLean vid något tillfälle då han blev tillfrågad, hävdade att han inte menade så mycket med sin text, att det inte låg några djupare tankar bakom. Dear Eloise med Hollies, minns ni den? Eller Leaving on a Jet Plane, här med John Denver, som för övrigt omkom i en olycka med sitt eget plan för några år sedan. Jag insåg inte hur mycket han faktiskt hade flugit i sitt liv förrän jag såg denna video.

  Det sista valet faller, av naturliga skäl, på Simon and Garfunkels Silent Night – 7 o’clock news, en sång som har betytt mycket för mig.

  Andra bloggar om: Musik, Don McLean, Neil Young, Searchers, Simon and Garfunkel

  Relaterade bilder:

3 Responses so far.

 1. Jah Hollis skriver:

  Jag instämmer fullständigt vad gäller Youtube (fast det finns ännu flera videosajter som är intressanta).
  På Youtube kan man till exempel hitta denna Buddy Holly-låt som gav Rolling Stones deras första hit i Europa:
  http://www.youtube.com/watch?v=I9ZKlCuRG6s
  Lite lustigt är det att band som Stones och Grateful Dead, som i Don McLean-videon du har hittat målas ut lite som musik DM inte gillar (jämfört med Buddy Hollys musik då) båda spelat just Buddy Hollys Not Fade Away både på skiva och live.

 2. Evan skriver:

  Hej Jah! Fint tips från dig! Och vilka andra sajter menar du? Tipsa på!! Lyssnade du på Neil Young i Four Strong Winds? Hans röst får mig att rysa. Helt på kanten till falskt, otroligt spännande röst. Tycker jag.

 3. Jah Hollis skriver:

  Jodå, jag lyssnade på Neil Young och om jag nu inte minns helt fel, är det taget från dokumentären/konsertfilmen Heart of Gold som finns på dvd.
  http://www.imdb.com/title/tt0473692/
  Jag ska se Neil Young när han kommer till Köpenhamn i slutet av februari.
  En biljett på 22:a raden i Falkonerteatern kostar 1 400 svenska kronor. Det kostar på att vara Neil Young-fan. 😛
  jahhollis.blogspot.com/2007/12/neil-young-inte-lngre-fr-fattiga.html

  Här finns det sajter med videoklipp:
  http://www.jackhumphrey.com/fridaytrafficreport/website-promotion/list-of-29-free-video-sharing-sites/
  Själv tycker jag den franska Dailymotion (finns en svensk variant av den) är ett bra komplement till Youtube.