• Still Crazy After All These Years

  Posted on februari 9, 2008 by in Allmänt filosofiskt

  Paul Simons sång Still Crazy After All These Years kommer för mig när jag träffar två gamla  klasskompisar, 37 år efter vi slutade, någon kilometer från skolan där vi gick, S:t Petri i Malmö. Vi ser rätt annorlunda ut alla tre, inte på något vis förvånande, men när vi har suttit och snackat en stund på ett kafé vid Lilla torg, så känner man igen en rörelse, en sätt att titta, röra sig, och inte minst, humorn. Still crazy after all these years.

  Vi talar om vad vi gjorde på lektionerna, eller snarare vad vi inte gjorde, den ene klasskamraten och jag spelade ett stort antal matcher luffarschack under mattelektionerna. Det var när läraren kom in på logaritmer. Jag har aldrig nått några höjder i matte vare sig då eller senare. Skyller det på luffarschacken (enligt en mattelärarkollega på min arbetsplats är detta en mycket vanligt förekommande förklaring till varför folk inte kan matte – "jag spelade luffarschack på lektionerna". Jag blir lite störd av att jag inte har sysslat med något originellt. Meningslöst men originellt, trodde jag det var, det vi gjorde. Nej, det visar sig ha varit meningslöst och vanligt. Över hela Malmö satt det förmodligen ungdomar och löste luffarschack istället för att lära sig logaritmer!).

  Det blir märkligt när man försöker summera sitt liv på tio minuter vardera som vi gjorde kring vårt kaffe igår. Omöjligt på sätt och vis, men nödvändigt som en ingång till ett vidare samtal. Man ser också vad som är viktigt att nämna men också vad som är svårt.

   

  Bilden ovan heter INDUSTRIALISERINGEN=19. Akvarell och penna.

  Jah Hollis som har kommit med flera fina Youtubetips, ger mig ännu ett i kommentaren till föregående post om filmen We Own the Night. Det är Emmy Lou Harris som sjunger tillsammans med Robert Duvall! Lyssna! Han tipsar också om filmen Aposteln som jag ser fram emot att se. Eftersom Jah, precis som jag, tycker att Red Road är en riktigt bra film så måste han ha god smak!

  Våren! Våren! Har ni märkt, känt, njutit? Oj. Göttgöttgött.  

  Relaterade bilder: